Как се възобновяват горите в България и защо климатичните промени

...
Как се възобновяват горите в България и защо климатичните промени
Коментари Харесай

Директорът на ЮЗДП: Снабдяването с дърва за огрев е гарантирано

Как се възобновяват горите в България и за какво климатичните промени изискват и човешка интервенция в подмяната на дървесните видове с по-устойчиви на сушата? 

Югозападното държавно горско предприятие  (ЮЗДП) има устойчива политика в това отношение и с изключение на двата обекта за произвеждане на контейнерни фиданки, стартира възобновяване и на семепроизводствените бази . Една от тях е в Разлог и не е работила повече от 20 години. 

Начало на ремонтните и строителни действия сложи шефът на предприятието Валентин Чамбов. 

" Възобновяването на горите е една от най-важните функционалности, което всяко държавно дружество извършва . Имаме и запас, и административен потенциал, и финансови средства. Всички площи, които могат и би трябвало да бъдат залесени, сме ги залесили. Дейността на лесовъдите би трябвало да е ориентирана по този начин, че когато няма естествени бедствия, горите сами да се възобновяват, а не да се влагат непотребни средства за залесяване.  Естествените процеси са по-евтини, само че и по-устойчиви . Наблюдаваме процесите на суша, които идват от юг ". 

Чамбов увери, че  дърва за огрев има , а ЮЗДП ще направи по този начин, че идните локални избори да не повлияят на снабдяването с дървесина и  дървата за огрев да не бъдат употребявани за тласък за печелене на избори . При установени нарушавания ще има санкции и даже уволнения, закани се той. И посочи, че  ц ените са сходни на миналогодишните
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР