Как се променят вкусовете и предпочитанията на туристите през последната

...
Как се променят вкусовете и предпочитанията на туристите през последната
Коментари Харесай

Утре вечер в Европейци: Гръцко лято в Солун - как се променят вкусовете на туристите в пандемията

Как се трансформират усетите и желанията на туристите през последната пандемична година? Защо здравословното хранене, самостоятелният туризъм и локалните обичаи стават все по-важни за пътуващия човек?

В Солун работят с европейски стратегии, до момента в който се готвят за гръцко лято и чакат туристите от целия свят - за това ще ни опишат Аделина Радева и Станислав Ангелов на следващия ден вечер в предаването " Европейци ".

Когато светът замре поради коронавирус рецесията и нищо не работи по този начин, както го познаваме – въпросът е по какъв начин да построим своя свят още веднъж и може ли това да се случи с познатите ни принадлежности. В космополитния и гостолюбив Солун от дълго време мислят за това. Оказва се, че Кохезионните стратегии на Европейски Съюз са добър асистент и в пандемията.

" Ковид рецесията донесе огромна смяна за нас. За първи път започнахме да вършим всичко онлайн. Но знаете ли, най-важното в тази онлайн организация на събитията е, че общината за първи път имаше лични продукции, на процедура влезе в ролята на продуцент, не сме купували подготвени продукции, както до момента. И по този метод успяхме да използваме доста огромна част от културния запас на града. А хората на изкуството, точно поради пандемията се намират в доста мъчно финансово състояние. Говорим за 160 създатели, 90%, от които са от града. И когато споделям създатели – нямам поради единствено актьори и музиканти. А и оператори, монтажисти, осветители-всички експерти от града, които по този метод въпреки всичко имаха някаква работа " съобщи зам.-кметът по културата и туризма на Солун Мария Караяни.

Макар спадът в туризма да е мъчително осезателен – времето в този момент е уместно да се начертаят нови, устойчиви на сегашните действителности планове, които ще работят без значение от обстановката.

Какви са тези планове - цялото изявление на Аделина Радева очаквайте на следващия ден вечер - 24 април в " Европейци " незабавно след централните вести в 20 ч.



Европейци " е план на Българската национална телевизия, който споделя къси истории на хора от цяла Европа. Хора, които с концепциите и мисленето си трансформират света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху истинската мисъл, огромните и смели хрумвания, които се трансформират в печеливши формули. Предаването ще демонстрира лицата на смяната в Европа и ще споделя по съвременен образен метод техните истории. Рубриката се излъчва с поддръжката на Европейския съюз.

Гледайте " Европейци " всяка събота незабавно след централните вести на Българска национална телевизия 1 в 20 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР