Как се промениха заради пандемията от ? На 15 март

...
Как се промениха заради пандемията от ? На 15 март
Коментари Харесай

Как и с колко се е свило потреблението заради пандемията?

Как се трансформираха поради пандемията от? На 15 март се отбелязва Световният ден на потребителите.
На този ден преди 62 години за първи път са дефинирани главните: Правото на безопасност; Правото на информация; Правото на избор; Правото да бъдеш чут.
 Димитър Маргаритов: Зачестяват измамите в онлайн търговията Димитър Маргаритов: Зачестяват измамите в онлайн търговията
Увеличават се жалбите за онлайн измами, сподели пред бТВ ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов. Много...
През годините с развиването на стопанската система, глобализацията, отварянето на границите на страните и свободното придвижване на артикули и услуги, нараства и смисъла на потребителската отбрана. Потребителите в Европейския съюз получават от ден на ден права: Правото на обучение по въпроси, отнасящи се до отбраната им; Право на неподвеждаща реклама; Право дефектните артикули да бъдат ремонтирани или заменени; Право на контракти без неравноправни клаузи; Право за връщане на артикули, закупени от разстояние, в период от 14 дни; Право на безвъзмездна помощ от Европейските потребителски центрове за проблеми с търговци в чужбина; Правото на сдружаване.
За акцията на Потребителския интернационал във връзка Световния ден на потребителя за понижаване на замърсяването на планетата с пластмаса и новите европейски наставления, които бяха признати неотдавна в България, коментар по БНР направи, шеф на Главна дирекция „ Контрол на пазара “ в КЗП:
" През настоящата година има някои трендове – намаляло ползване на избрани типове артикули и услуги и повишение на други. Наблюдава се известно разбъркване. Като цяло потреблението се е свило . Хората използват по-малко услуги и по-основни – като храни да вземем за пример. От друга страна, имаше доста проблеми, свързани с туризма, изключително с проведени почивки, туристически услуги и сходни, където потребителите срещнаха проблеми и имаше доста запитвания, свързани с правата на потребителите. След това имаше голям спад на жалбите по обясними аргументи.
Имаше доста запитвания на потребителите, свързани с цените на услугите, с така наречен " ". Също имаше многочислени тъжби от потребителите, свързани с онлайн извършването на покупки, безусловно разбираемо. Проблеми с доставките, с цените на стоките, с връщането на парите при връщане на стоките – това бяха главните проблеми на потребителите. "
Потребителските настройки – промени
 Фишинг офанзивите - защо да внимаваме? Фишинг офанзивите - защо да внимаваме?
Πoтpeбитeлитe нa интepнeт paзчитaт нa дoмeйн имeнaтa, зa дa нaмиpaт извecтнитe мapĸи, ycлyги и caйтoвe, ĸoитo изпoлзвaт eжeднeвнo. И...
" Годината главно беше белязана главно с увеличение на онлайн извършването на покупки. Това е наклонност, която върви от години и се изостри много през настоящия интервал. Един от главните акценти и на Комисията на потребителите, и на страната като цяло, беше осъществяването на доста взаимни инспекции – сложни инспекции за да се види, че макар пандемията държавните органи са на линия и наблюдават за нарушение на правата на потребителите. "
Онлайн извършването на покупки – по-безопасно
" Да, в действителност, контролът върху онлайн извършването на покупки се ускори. Потребителите от ден на ден знаят своите права в тази област, само че въпреки всичко би трябвало да внимават. По интернет е по-лесно и да се направи съпоставяне сред предложенията, магазините и търговците. Да не забравяме, че каквото и да купим, с едни дребни изключения в закона от чисто справедлив темперамент, можем да го върнем в 14-дневен период, тъй че отбраната ни е огромна. "
Кампанията за понижаване на замърсяването на планетата с пластмаса на Потребителския интернационал
" Потребителският интернационал е интернационална организация, в която членуват всички потребителски неправителствени организации от разнообразни страни в света. Това в действителност е акция, която ще засегне по-голяма част от земното кълбо. Темата за замърсяването на планетата с пластмаса има световен темперамент. Справянето с този проблем, който нараства, ще зависи от напъните на всички държавни управления, на бизнеса, на потребителите... Във фокуса на потребителите би трябвало да се сложи този проблем, с цел да се оправим с него. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР