Как работят украинските журналисти след обстрела на телевизионната кула в

...
Как работят украинските журналисти след обстрела на телевизионната кула в
Коментари Харесай

Украински журналист: Информационната война е толкова силна, че роднините ни в Русия не знаят какво се случва в Украйна

Как работят украинските публицисти след обстрела на телевизионната кула в Киев

Говори журналистът от украинската социална телевизия - Евгений Агарков.

"Ние бяхме подготвени, тъй като това е стратегически обект на територията на Украйна. При нас всичко беше готово, при положение на обстрел, да продължим да работим. Всички връзки с телеканалите бяха възобновени ", съобщи той, съобщи.

Телевизионната кула се намира на територия, където няма никакви други обекти. В непосредственост до нея се намира мемориалният комплекс "Бабин Яр ", спортна зала, паркинг за коли. Те не са забавни за Руската федерация изясни Агарков.

"Това е вторият фронт, тъй като всички знаем по какъв начин Русия прави осведомителна война по време на пълномащабната война с Украйна. Информационната война е толкоз засилена, че нашите родственици не знаят какво се случва в Украйна. Когато им кажем какво се случва, те отхвърлят да имат вяра и ни споделят, че на нас са ни промили мозъците. Руснаците считат, че тези фрагменти от бойните дейности са фрагменти от 2013-2014 година в Донецк ", изясни журналистът

Обществената телевизия в Украйна е единственият източник, който оповестява на хората, че би трябвало да се приберат в бомбоубежищата, когато има обстрели, акцентира той. Рано е да се приказва за филантропична злополука, само че някои области са мощно наранени.

"Донбас, да вземем за пример - гр. Волноваха, който на процедура е погубен от съветските войски. Хуманитарна помощ в огромните градове за момента не се постанова. В Киев има вода, има опция хората да си пазарят. Повечето храни се купуват незабавно, има огромни опашки, само че аптеките работят, има вода, мобилни връзки достъп до медикаменти ", сподели Евгений Агарков.

Според социологическо изследване, извършено в Украйна, 90% от мъжете и 70% от дамите също са подготвени да водят война

"Имам доста познати, които се записаха в териториалната защита, като опазва градовете. Има доста искащи да се запишат, на някои даже им отхвърлят. Тези, които не са съумели да влязат в тези отряди, са подготвени да тръгнат против съветските танкове- - поставят шипове, заграждения, вършат коктейли "Молотов ". Така че всеки втори се пробва да се приготви за посрещане на съветските танкове ", изясни журналистът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР