Как протича живота в българската полярна база на Антарктида? Това

...
Как протича живота в българската полярна база на Антарктида? Това
Коментари Харесай

Ежедневието на Антарктида: Как протича животът в българската полярна база


Как протича живота в българската полярна база на Антарктида? Това описа онлайн Емил Иванов, член на 30 - тата българска експедиция на остров Ливингстън в „ Тази заран “.

Емил е на Ледения континент към този момент 20 дни. Той е част от логистичния екип на втората група на експедицията тази година и дава отговор за връзките. Това е трета поредна експедиция на Антарктида за него.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Има някаква рутина в живота въз основата – закуска, среща, разпределят се задания. Хората от научния екип събират проби от ледниците и морето, работят по техните планове. Част от логистичния екип ги съпровождат. Аз излизам с тях с лодките в морето. Друга част от логистичния екип се грижи за обслужването въз основата, която е един дребен град “, споделя Емил.

Един от научните планове на експедицията тази година е да се изследва по какъв начин се отразяват рисковите условия върху човешката душeвност и сън. Д-р Нейко Нейков е събрал доста забавни данни и откроява наклонност хората на Ледения континент да сънуват умрелите си близки. Емил обаче сподели, че персонално той сънува доста други неща.
Снимка: btvnovinite.bg

Друг забавен план е обвързван преброяването на пингвините на Антарктида, за чието реализиране се употребява и дрон.

Още за живота на българите на Антарктида вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР