Как несъществуващ ресторант стана номер 1 в Лондон? The Shed of

...
Как несъществуващ ресторант стана номер 1 в Лондон?
The Shed of
Коментари Харесай


Как несъществуващ ресторант стана номер 1 в Лондон?

The Shed of Dulwich или просто The S

Как фиктивен ресторант стана номер 1 в Лондон?

The Shed of Dulwich или просто The Shed (в превод - Навесът) за 7 месеца се трансформира в ресторант номер едно в Лондон в най-реномираното приложение за туристически обекти TripAdvisor. Само че... ресторантът не съществува.

Идеята на The Shed хрумнала на Ууба Бътлър - кореспондент в списание Vice. За себе си той споделя, че първата му свързана с писане работа била да разгласява подправени ревюта на заведения за хранене в TripAdvisor. За това му давали по 10 $. Лесни пари!

Опитът му в TripAdvisor го кара да стартира любопитен опит, а неговият край се оказва неочакван за всички, в това число и за самия него.

През пролетта на 2017-а Ууба си купува нов телефон. Оказва се, че това е изцяло задоволително, с цел да бъдеш верифициран ресторант в приложението. Ууба прави фотоси на The Shed, като " ресторантът " в действителност е дворът на къщата чартърен, където живее журналистът в Южен Лондон.

" Ресторантьорът " кара свои другари да пиша ревюта, някои от тях са комични, други доста съществени.

В Лондон има над 18 хиляди ресторанта, тъй че конкуренцията на Ууба напълно не е за подценяване. Пет месеца лишава на журналиста да направи The Shed номер 121 в TripAdvisor, а през това време телефонът не стопира да звъни. Хора почнали да му пишат имейли с молби за резервации от служебните си адреси с вярата Ууба да види, че са огромни клечки и че ще им резервира места. Журналистът обаче споделя на всеки, че местата са резервирани с месеци напред. Междувременно в TripAdvisor подправените ревюта валят, а The Shed се изкачва стремително в класациите.

В менюто си The Shed не предлага храна - предлага страсти. " Бих желал малко обич, апелирам " - по този начин в ресторанта може да си поръчате менюто за любовчиите, в случай че пък търсите " комфорт ", също може да го получите.

Седем месеца се оказват задоволителни за Ууба The Shed да се трансформира в ресторант номер едно на Лондон. И тогава идва огромният ден - мястото за пръв път ще посрещне същински посетители, които си мислят, че отиват в топ мястото на английската столица. А в действителност отиват в градината на Ууба.

Тролването не стопира до тук - в TripAdvisor написа, че храната е домашна, за това Ууба взема решение да предложи на своите първи посетители полуготова лазаня с всякакви листенца и билки от горната страна, с цел да наподобява " арт " и гурме.

Вместо същинска чорба - клиентите получават полуфабрикат в чаша, който е " извънреден деликатес ".

Все отново в края на 2017-та Ууба самичък разкрива какво е направил и по какъв начин е съумял. Това води до изявленията в множеството огромни международни медии, вестници и малките екрани. Ууба обикаля излъчвания, с цел да опише по какъв начин е тролнал целия ресторантьорски бизнес на Лондон.

Сайтът на " ресторанта " и неговата Facebook страница не престават с възприятието за комизъм. Една от последните изявления на The Shed в обществената мрежа " Не знаем каква е тази агитация, че не съществуваме, само че да знаете, че сме отворени и одобряваме резервации за 2019-та ".

Разказът на Ууба за The Shed At Dulwich:

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР