Как изглеждат централите на ГЕРБ в Пловдив? Цитаделата на СДС

...
Как изглеждат централите на ГЕРБ в Пловдив? Цитаделата на СДС
Коментари Харесай

Анкета: Да се намали ли субсидията за партиите на левче...

Как наподобяват централите на ГЕРБ в Пловдив? Цитаделата на Съюз на демократичните сили стана първокласна кооперация Кои партии ще оцелеят, в случай че спре държавното кранче? Яслата с евтините общински клубове пресъхва

Георги Стаменов, ръководител на районната организация на ГЕРБ и кмет на „ Централен ”:



Твърдо поддържам премиера Борисов

Щом министър председателят Бойко Борисов по този начин е решил, твърдо го поддържам. Партията ГЕРБ е основана, с цел да направи живота на хората по-добър и тези средства, които ще бъдат спестени от партийните дотации, ще бъдат дадени за детски градини и ясли, както сподели министър-председателят. Смятам, че понижаване на дотацията няма да се отрази зле върху активността на ГЕРБ. И в този момент всеки наш член работи без възнаграждение. Ще се устояваме от членски импорт.

Борислав Инчев, ръководител на градската организация на Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ:



Рискуваме партиите да яхнат бизнеса

Колкото членска маса и да имат, партиите не могат да покрият разноските. Ние нямаме лъскави офиси и непотребен партиен уред. Не бива да се залита в крайности - от 11 лв. на глас сумата да стане един лев. Но може да се разиска редуцирането й до оптимални граници, с цел да могат партиите да действат. Тази тематика би трябвало да бъде разисквана, тъй като в случай че се вземе решение за едно левче, може да се появят партии на бизнес основа, което ще води до лобизъм в Народното събрание в интерес на избрани компании или бизнес групи.

Захари Георгиев, член на градския съвет, някогашен общински консултант и народен представител:



Няма да могат да си заплащат наема

Орязването на дотацията цели да бъдат отстранени политическите съперници на ГЕРБ. Реално с тези пари - едно левче на глас - партиите няма да могат даже да си заплащат наемите за клубната база. Демокрацията допуска, че би трябвало да има партии и те по някакъв метод да действат, по тази причина им се дава държавна дотация. Защо, когато заловен някой, че купува гласове от името на една или друга партия, не им лишават дотацията?
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР