Как Европейската комисия тегли дебел черен кръст на зелените принципиЕвропейската

...
Как Европейската комисия тегли дебел черен кръст на зелените принципиЕвропейската
Коментари Харесай

Не вземай газ - гори въглища

Как Европейската комисия тегли пълен черен кръст на зелените правила

Европейската комисия ще вкара доброволно-задължително понижение на потреблението на газ с 15% до края на идния отоплителен сезон - до март 2023 година в това число. Всички държави-членки на Европейски Съюз би трябвало да показват националните си проекти до края на септември за това по какъв начин ще бъдат реализирани тези цели и по-късно да рапортуват на Брюксел за напредъка на всеки два месеца.

На Европейска комисия бяха нужни единствено 15 години, с цел да докара европейския енергиен бранш, който се зае да реформира под лозунгите за „ резистентност, сигурност и конкурентоспособност “, до рисково високи цени, опасност от физически дефицит през зимата и директивно систематизиране на енергийните запаси.

Планът, озаглавен „ Пестете газ за безвредна зима “, беше оповестен от Европейска комисия на 20 юли. И датата, явно, не е определена инцидентно. В навечерието на завършването на планувания годишен ремонт на газопровода " Северен поток " и прилежащите системи.

Както знаете, месец преди началото му Газпром беше заставен да понижи превозването на газ по този водопровод до 40% от плановия потенциал заради възбраната на Ростехнадзор да експлоатира няколко газопомпени елемента в централната станция на Северен поток, създадени от групата компании Siemens.

Причината беше фактът, че турбината, изпратена от " Газпром " в завода на Siemens в Канада за поддръжка и ремонт още през февруари, не се върна заради измислени наказания, наложени от Отава.

В резултат на поредност от унизителни договаряния Берлин съумя да убеди канадците да облекчат глобите, да върнат турбината в Германия, с цел да може да бъде изпратена в Русия за монтаж в Конституционен съд Портовая. Но в това време доста високопоставени политици и чиновници в Европейски Съюз започнаха да раздухват нова медийна вълна. Например, Москва ще желае да накаже европейците и няма да възобнови доставките на газ по „ Северен поток “ след края на превантивните ограничения. Сами са го измислили, сами са и повярвали.

Газът, след привършване на цялата нужна работа, вървеше съвършено, в размери, почти съответстващи на тези, които бяха превозени по двете линии на тръбопровода от средата на юни. Разбира се, не се приказва за обновяване на работата на равнище проектирана мощ. Тъй като към момента не са отстранени аргументите, довели до ограничение на доставките по „ Северен поток “.

Турбината е някъде по пътя. Но до момента " Газпром " не е получил никакви документи, да не приказваме за гаранции за поддръжката на други блокове от Siemens. И в случай че този проблем не бъде позволен, не може да се изключи по-нататъшно понижаване на потока през Северен поток. Както оня ден сподели пред кореспонденти съветският президент Владимир Путин.

Но вместо да се оправят с действителните проблеми на доставките на газ, които са породени от политическите дейности на Европейския съюз и обособени страни, като глобите на Канада, решението на редица държавни управления да не заплащат за газ в рубли или даже въвеждането на законодателни забрани за импорт на съветско гориво, както направиха Литва и Латвия, Брюксел реши да затегне още повече гайките в областта на потреблението.

И това макар обстоятелството, че съгласно нашите оценки през първата половина на годината, на фона на рисковия растеж на цените, търсенето на вносен газ в Европа, в това число Обединеното кралство, е намаляло с съвсем 34 милиарда кубически метра, или с 14% по отношение на първото полугодие на 2021 година Средната цена на газа на спот пазарите в Европейски Съюз надвиши 1100 $ за 1000 кубически метра. м, което е съвсем четири пъти повече от година по-рано. И това надалеч не е границата - по този начин, за първите три седмици на юли междинната цена на нидерландската площадка TTF сформира към $1770, което е с 50% по-скъпо, спрямо юни, и повече от междинната цена в рекордния до през днешния ден месец — март 2022 года.

Въпреки това документът на Европейска комисия има съображение, и то съществено: да прикрие наклонността към увеличение на излъчванията на CO 2 в Европейския съюз заради увеличението на потреблението на такива по-въглеродно-интензивни енергийни запаси като въглища и мазут, в резултат на изключителните условия.

Още предходната година потреблението на въглища в Европейски Съюз се е нараснало с 15%. Тази траектория в този момент се форсира със скокове и граници, нарушавайки всички политики на Брюксел за зелена сила и запазване на климата и носещи отчаяние цели за понижаване на излъчванията на парникови газове. Тъй като изгарянето на черни въглища на единица сила създава към 1,5 пъти повече излъчвания на CO 2, а за наличните в доста европейски страни кафяви въглища - три пъти. Да не приказваме за замърсяващите фини прахови частици и пепелината.

В новия проект обаче Европейската комисия публично позволява прекосяването от газ към въглища и петролни артикули. С всички ангажименти, че това е краткотрайно и единствено в краен случай. Но в действителност точно това е дебелият черен кръст върху екологичните правила, към които европейците склониха целия свят през последните десетилетия. И още предходната есен от Глазгоу се изиска Индия и Китай да се ангажират да се откажат от потреблението на въглища.

Но се оказа, че в името на битката с съветския газ (в чии ползи е тя, е обособен въпрос) Брюксел няма червени линии на европейския пазар. И даже борбата за климата остава на назад във времето.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР