Как една медия се подготвя за отразяването на най-важното политическо

...
Как една медия се подготвя за отразяването на най-важното политическо
Коментари Харесай

Зад кулисите на bTV в навечерието на изборите


Как една медия се приготвя за отразяването на най-важното политическо събитие в България – парламентарните избори? Как се случва това в bTV Media Group? Иска ли ви се най-малко за малко да надникнете зад кулисите? За малко да се озовете зад кадър? Извън формалния сигнал, който доближава до вас – нашите фенове и онлайн консуматори?



Всъщност, питате ли се по какъв начин върви подготовката на един журналистически екип за изборния 2 октомври?

Можем да се опитаме да ви отговорим, само че не можем да разкрием всичко , тъй като би трябвало да има и изненади. Можем обаче да ви уверим, че в bTV кипи неотклонен труд от седмици, а в последните дни никой не си помисля за отмора.



Ето, че още веднъж се наложи да строим нашата Арена и нашите специфични студиа. Но знаете ли какъв брой старания са нужни, до момента в който ние, предложим на вас – нашите фенове, нашите онлайн консуматори, оня краен, професионален артикул?

Днес е събота, Арената за изборния ден е съвсем подготвена , същото важи и за студиата. След близо 72 часа градеж и мерки без никой да успее да си поеме мирис, ние сме към този момент на финалната права.

Над 100 души механически екип: инженери, оператори, осветители, асистенти, декоратори, фотографи, монтажисти, асистент-режисьори, монтажисти, озвучители, тонрежисьори, водачи, графици, IT експерти, VZRT експерти, публицисти.

Опъват се кабели, инсталира се осветяване, нагласят се камери, ревизират се микрофони.

Репетира се още веднъж и още веднъж. И още, и още.

Всеки един от екипа – лицата, които познавате от екрана и редица други , които постоянно стоят в сянка, само че са скъпи, всеки един знае своята роля. Нищо, че фенове и онлайн консуматори постоянно не осъзнават какъв брой човешки старания се крият до момента в който се стигне до хубав, пълностоен и професионален артикул.



bTV Media Group се стяга за близо 20-часов ефирен ефир и над 10 часа онлайн предаване онлайн на нашия уебсайт btvnovinite.bg.

Това е маратон, който не е за изпускане. Маратон, който ще ви води на всяка гореща точка в България, само че и по света, където ще има българи, които ще се редят на опашка, с цел да дадат своя глас.

Маратон, който стартира в 7:00 часа под надпис: „ Новите избори: Какво следва? “.

До 12:00 часа, в продължение на 5 часа, водещите Мария Цънцарова и Виктория Петрова ще демонстрират по какъв начин протича изборния ден в страната и зад граница и първи ще изнесат пред вас данните по какъв начин се движи изборната интензивност. Политически престижи, икономисти, социолози, публицисти и знакови лица от публичния живот у нас ще бъдат посетители.



В 8:00, в 9:00, в 10:00, в 11:00 часа – четири пъти, на всеки кръговиден час, за феновете на bTV новините ще оповестява Мария Ванкова. А в 12:00 часа стартира едночасовата обедна емисия вести с водещи Виктория Готева и Ивайло Везенков.

Студио №2 в изборния ден в ефира на bTV започва в 14:00 часа и ще продължи до 16:00 часа, а негови водещи са Росен Цветков и Веселина Петракиева. Гостите са им впечатляващи, ярки персони от света на изкуството, спорта, културата. Заедно с тях ще бъдат коментирани и електоралните настройки и упования.



Кулминацията настава в 16:00 часа , когато студио №3 ще прекрачи нашето шампионско трио: Антон Хекимян, Светослав Иванов и Златимир Йочев, а на Арената, в студио №4 ще се качи Мария Цънцарова.

Политически водачи – някогашни и сегашни, политолози, социолози , водачи на синдикатите, експерти в връзките и медиите – всички те ще бъдат посетители в часовете на истината в изборния ден. Заедно с тях ние ще проследим за вас по какъв начин гласоподава България за парламент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР