Как да се лекуваме с хрян с изпитани рецепти? “Яжте

...
Как да се лекуваме с хрян с изпитани рецепти? “Яжте
Коментари Харесай

Как да се лекуваме с хрян с изпитани рецепти

Как да се лекуваме с хрян с изпитани предписания? Яжте хрян и ще живеете “, гласи една съветска сентенция и с право! Хрянът е същинска аптека от растителен генезис. Подобрява работата на стомашно-чревния тракт, има противоскорбутни, холеретични и отхрачващи свойства, потребен е при болести на черния дроб, пикочния мехур, подагра, ревматизъм и кожни болести.

Хрянът би трябвало да се употребява и при лекуване на настинки и остри респираторни инфекции, както и за профилактика на метастази при рак! Това растение усъвършенства апетита, възстановява работата на червата и стомаха, има диуретичен резултат, потребен е при кисти и уролитиаза. Предотвратява появяването на кариес, възстановява равнищата на захарта при захарен диабет, оказва помощ за попречване на ангина пекторис и предотвратява атеросклерозата.

Хрянът се предлага да се включи в диетата в битката с наднорменото тегло , потребен е при бери-бери, хипертония, нарушавания на бъбреците и панкреаса. Впечатляващо?! Да, и цената му е оскъдна, като можете да го закупите на ниска цена или да си отгледате сами това неповторимо естествено лекарство. Нека в този момент да забележим по какъв начин да употребяваме хрян при разнообразни положения и болести:

1. Хрянът е естествено антибактериален – по какъв начин да се лекуваме с хрян

Проучванията демонстрират, че хрянът има антибактериален съставен елемент, наименуван алил изотиоцианат . В последните изследвания е потвърдено, че това убива нездравословните бактерии и микроби, които водят до инфекции. Освен това хрянът може да бъде потребен за лекуване на инфекции на пикочните пътища. Това е по този начин, тъй като има както антибактериални, по този начин и диуретични свойства.

В предишното хората са правели компреси с листа от хрян, като са поставяли пресни листа върху абцеси за по-бързото им излекуване. При главоболие или отравяне пък са мирисали настърган хрян.

2. Засилва циркулацията и почиства слузта

При простуда или проблеми със синусите, хрянът може да бъде най-хубавият ви другар! Доказано е, че високите му равнища на сяра оказват помощ за изчистването на синусите и слузта. В допълнение, биосъединенията в хряна могат да подкрепят кръвообращението на лицето и да насърчат дренажа.

Хрян против синузит

Вземат се 1-2 коренища и се белят. Настъргват се на ситно през ренде. Половин водна чаша от настъргания хрян се залива със сок от лимон. Оставя се да престои за през нощта. Готовата течност се взема след хранене по 1 чаена лъжичка, 3 пъти дневно. Хрянът провокира щедро секрет от синусите. Процедурата се повтаря за 10 дни.

При проблеми с дихателните пътища

Чаят от хрян се употребява при проблеми с дихателните пътища и затрудненото отхрачване. Експекторантите се употребяват за увеличението на бронхиалната секреция. Хрянът постоянно се употребява за лекуване на простуда, проблеми със ставите и главоболие. Помага за елиминиране на бактериите, които предизвикват респираторни затруднения, като кашлица и бронхит . Може да вършиме и инхалация с хрян, като го сложите във вряща вода. Можете също да добавите и ябълков оцет .

Доказано естествено лекарство през грипния сезон е да приемате по 1 чаена лъжичка свеж хрян всеки ден!

3. Хрян за намаляване – по какъв начин да се лекуваме с хрян

Хрянът е с ниско наличие на калории и високо наличие на фибри, което го прави безвредно допълнение към доста предписания. Така че, в случай че желаете да добавите усет, без да добавяте повече калории, хрянът е отговорът. Можете да го добавяте към салатни дресинги и сосове, с цел да извадите доста усет, тъй че нужното количество дресинг или сос е понижено.

Друга огромна изгода за здравето от приема на хрян е, че съдържа естествени химикали, наречени изотиоцианати . Те оказват помощ при загуба на тегло, като естествено форсират метаболизма ви. Хрянът е част от групата, наречена холагоги, тъй като задейства жлъчния мехур да освобождава жлъчка, основен аспект от храносмилателния развой, който оказва помощ да поддържаме цялата ви система здрава.

Рецепта за намаляване с хрян включва:

  • 25 грама хрян
  • 3 лимона
  • 3 супени лъжици мед

Настържете хряна и лимоните, дружно с кората (преди това деликатно почистете семките на лимоните). След това смесете хряна, лимоните и меда. Получената примес оставете да престои към 20-30 минути. Хапвайте 2 пъти на ден в продължение на 3 седмици. Специалисти настояват, че намаляването на размера на талията е до 1 см дневно. Разбира се доста е значимо да не гладувате, а да се храните уравновесено и здравословно!

4. Хрянът има противоракови свойства

Проучвания, оповестени в здравното списание Molecules от 2016 година, както и проучвания в Journal of Agricultural and Food Industry, откриха окуражаващи резултати във връзка с хряна и рака. Растението съдържа биоактивни съединения, в това число едно, наречено синигрин , което може да помогне на тялото ви да се пребори с рака. Проучванията да вземем за пример демонстрират, че оказва помощ за закъснение на разпространяването на раковите кафези, изключително в черния дроб.

5. Хрян при шипове

Този необикновен бабин лек е незаместим в битката с проблематичните шипове. Коренът от хрян има загряващо деяние и е доста подобаващ за задачата. Имате потребност от свеж корен от хрян. След като го измиете и почистите, коренът се смила, а получената каша се разстила върху парче плат. След това се слага върху болното място. За да увеличите загряващото деяние, наложете върху самия компрес бутилка с топла вода и останете по този начин към 15 минути. Увеличавайте последователно времето, до момента в който достигнете до половин час. Изпълнявайте процедурите до отшумяване на болката.

Друга подобаваща рецепта за компрес с хрян при шипове е да се подсигурите с 40 броя листа и 500 мл мощна ракия. Нарежете листата на ситно и ги залейте с ракията. След към 10 дни отварата се прецежда. Използва се за мазане, като облекчава болките при шипове. При сензитивна кожа е належащо предварителното намазване на болното място с растително масло.

6. Хрян при възпалено гърло и ХОББ (Хронична обструктивна белодробна болест)

Медът има противовъзпалително деяние, тъй че в случай че се съчетае с хрян, ще усетите позитивните им резултати, които не можете да видите. Всичко, което би трябвало да извършите, е да смесите настърган хрян с 2 цялостни супени лъжици мед. При възпалено гърло и при ХОББ приемайте по една чаена лъжичка 3 пъти дневно.

7. Хрян при косопад – по какъв начин да се лекуваме с хрян

Хрянът се оказва много потребен и при грижите за косата, като оказва помощ срещу косопад и оплешивяване. Някои експерти предлагат втриване на корените на косата с прясно изцеден сок от корена на хряня. По-щадящо е за косата в случай че се разреди с вода в съответствие 1:2.

Рецепта 1 – маска за коса с хрян срещу косопад – настъргва се един незначителен корен хрян и получената каша се поставя в стъклен или керамичен съд. Добавя се една лъжичка сметана и една лъжичка зехтин. Смесват се хубаво и се нанасят деликатно върху скалпа. Слага се шапка за баня, а по-късно и хавлиена забрадка. След 30-40 минути косата се измива с шампоан и топла вода.

Рецепта 2 – хрян със алкохол – свеж корен от хрян се настъргва и се поставя в бурканче до ⅔ от размера. Долива се с чист медицински алкохол и се оставя затворено на мрачно за 2 седмици. След това се разклаща и се прецежда. С разтвора се вършат всяка вечер фрикции на скалпа и се оставя да работи през нощта. На сутринта се отмива с хладка вода. Съчетаните съставки задействат кръвообращението и предизвикват развиването на нови косми от събудените фоликули.

8. Хрян при хемороиди

Известно е, че националната медицина може да помогне по доста способи при хемороиди , само че единствено в случай че болестта е в начална фаза. Едно от средствата за битка с неприятното заболяване е хрянът.

Рецепта: супена лъжица настърган хрян се залива с 300 мл вода. Слага се на слаб огън до момента в който заври. Отдръпва се от котлона и се оставя да престои под похлупак за 1 час. Прецежда се, по-късно течността се налива в бутилка и се държи в хладилника. Пие се три пъти дневно по една супена лъжица на гладно. Режимът се поддържа, до момента в който количеството на изпитата запарка стане към литър.

9. Хрян за гъбички – по какъв начин да се лекуваме с хрян

Хрянът би трябвало да бъде настърган на ренде. Вземете настъргания хрян, прикрепете към болните нокти или сектор от кожа и компактно закрепете чрез превръзка. Сега би трябвало да сте търпеливи. По-добре е да извършите процедурата тъкмо преди лягане, тъй че превръзката да остане на място по-дълго време. Повтаряйте процедурата всяка вечер.

Ако е допустимо, би било хубаво да промените превръзката сутринта и да сложите нов, свежо настърган хрян. Но, несъмнено, това не постоянно е допустимо. Така че, правете процедурата най-малко един път дневно. И по този начин нататък, до момента в който новите нокти стартират порастват. Може да отнеме известно време, според от това какъв брой тежко е ситуацията с гъбичките (от 1 до 6 месеца). В никакъв случай не би трябвало да прекъсвате хода на процедурите, защото ще би трябвало да започнете още веднъж.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР