Как да се лекуваме с алое вера – алое вера

...
Как да се лекуваме с алое вера – алое вера
Коментари Харесай

Как да се лекуваме с алое вера – ползи, рецепти и приложения

Как да се лекуваме с алое вера – алое вера е лечебно растение, което се употребява от хиляди години за лекуване на разнообразни здравословни положения. По принцип се употребява сока от растението. Но може да закупите и подготвен артикул под формата на гел.

Кремовете, геловете и мехлемите от алое вера съдържат транспарантния гел, който се намира в листата на алое вера. Тези артикули могат да се ползват локално за лекуване на разнообразни кожни болести. Алое се продава под формата на капсули или течност, с цел да се приема вътрешно за поощряване на здравето и благосъстоянието.

Как да използваме свеж гел от алое

Можете да нанесете свеж гел от алое непосредствено върху кожата си или да следвате рецепта, с цел да извършите домакински артикул за хубост. Може да се прибавя и към храна, смутита и питиета.

Ако планирате да консумирате пресните резени гел от алое, той ще се съхранява в хладилника за няколко дни, само че най-добре е да го консумирате допустимо най-бързо. Винаги може да съхранявате гела от алое вера във фризера, в случай че не сте подготвени да го употребявате незабавно.

Има доста способи, по които можете да употребявате алое вера, както локално, по този начин и вътрешно. Сега да забележим по какъв начин да използваме алое вера при разнообразни положения.

1. Алое вера лекува изгаряния – по какъв начин да се лекуваме с алое вера

Поради своите успокояващи, овлажняващи и охлаждащи свойства, алое вера постоянно се употребява за лекуване на изгаряния .

Проучване от 2013 година с 50 участници откри, че хората, които са употребявали гел от алое вера за лекуване на повърхностни и частични изгаряния, демонстрират по-добри резултати от групата, която употребява 1% крем сребърен сулфадиазин.

Групата с алое вера демонстрират по-ранно укрепване на раните и облекчение на болката. Плюс това, алое вера има преимуществото, че е по-евтино.

Ако имате слънчево или друго леко изгаряне, нанасяйте алое вера няколко пъти дневно върху зоната. Ако имате тежко изгаряне, потърсете здравна помощ, преди да приложите алое.

2. Алое вера усъвършенства здравето на храносмилателната система

Консумацията на алое вера може да бъде от изгода за храносмилателния ви тракт и да помогне за усмиряване и лекуване на стомашни болести, в това число синдром на раздразнените вътрешности (СРЧ).

Преглед от 2018 година преглежда три изследвания със 151 души. Резултатите от изследванията демонстрират, че алое вера доста усъвършенства признаците на СРЧ спрямо плацебо. Не са докладвани нежелани резултати, макар че са нужни повече проучвания, като се употребява по-голям размер на проучването.

Освен това, алое вера може да помогне за инхибиране на растежа на хеликобактер пилори (H. pylori), които се намират в храносмилателния ви тракт и могат да доведат до язви.

3. Алое вера подкрепя здравето на устната празнина

Пастата за зъби и водата за уста от алое вера са естествени благоприятни условия за възстановяване на устната хигиена и понижаване на плаката.

Резултатите от изследване от 2017 година демонстрират, че хората, които са употребявали паста за зъби от алое вера, демонстрират обилни усъвършенствания в оралното си здраве. Проучването включвало 40 юноши, които са разграничени на две групи. Всяка група употребила паста за зъби от алое вера или обичайната паста за зъби, съдържаща триклозан два пъти на ден.

След 30 дни е открито, че пастата за зъби от алое е по-ефективна от пастата за зъби с триклозан за намаление на равнищата на кандида, плака и гингивит. Хората, които са употребявали пастата за зъби от алое вера, демонстрират по-добро изцяло орално здраве, без да изпитват никакви неподходящи резултати.

4. Алое вера почиства акнето – по какъв начин да се лекуваме с алое вера

Използването на прясно алое върху лицето ви може да помогне за изчистване на акнето. Можете също да закупите артикули от алое, предопределени за акне, в това число почистващи препарати и кремове. Те могат да имат спомагателна изгода от това, че съдържат и други ефикасни съставки.

Продуктите за акне, направени с алое, може да са по-малко дразнещи за кожата от обичайните лекувания за акне. Малко изследване от 2014 година откри, че крем, комбиниращ стандартно лекарство за акне с гел от алое вера, е доста по-ефективен от лекарството за акне независимо или плацебо при лекуване на леко до умерено акне.

В това изследване се следят усъвършенствания при по-ниски равнища на инфектиране и по-малко лезии в групата, която е употребила комбинирания крем за интервал от осем седмици.

5. Алое вера облекчава аналните фисури

Ако имате анални фисури, нанасянето на крем от алое вера върху засегнатата област няколко пъти денем може да помогне за поощряване на заздравяването.

Проучване от 2014 година откри, че потреблението на крем, съдържащ прахуляк от сок от алое вера, е ефикасен при лекуването на хронични анални фисури. Хората са употребявали крема от алое три пъти дневно в продължение на шест седмици.

6. Алое вера понижава кръвната захар

Поглъщането на две супени лъжици сок от алое вера дневно може да докара до намаление на равнищата на кръвната захар при хора с диабет вид 2. Това може да значи, че алое вера може да има бъдеще в лекуването на диабет.

Но хората с диабет, които одобряват медикаменти за намаление на глюкозата, би трябвало да бъдат деликатни, когато употребяват алое вера. Сокът дружно с медикаментите за диабет биха могли да понижат броя на глюкозата ви до рискови равнища.

Завършваме с най-хубавите предписания с алое вера:

Рецепта 1 – вода от алое вера и кокосова краставица:

Нека бъдем почтени: елементарният сок от алое вера не е апетитен. Превърнете го в рецепта за хидратираща вода с кокосова вода и краставица, с цел да подсладите нещата.

Съставки:

  • 2 листа от алое вера или 2 супени лъжици закупен от магазина гел от алое вера
  • 1 чаша неподсладена кокосова вода
  • 1/2 дребна краставица, нарязана на ситно
  • Мед или агаве по желание, на усет

Комбинирайте гела от алое с всички останали съставки (с изключение на подсладителя) в блендер. Пасирайте на ниска степен до хубава степен на гладкост. Прецедете течността през цедилка с фина мрежа, с цел да премахнете пулпата. Изсипете в чаша, прибавете подсладителя и изпийте течността незабавно.

Ползите от приема на тази здравословна напитка са следните:

  • подкрепя храносмилателното здраве и понижава запека
  • бори се с неприятния мирис
  • понижава холестерола
  • подкрепя хубавичко храносмилателна система
  • поддържа оралното здраве
  • понижава токсините в тялото
  • овлажнява и хидратира кожата

Рецепта 2 – тоник от алое вера – по какъв начин да се лекуваме с алое вера

За хидратация на кожата, маска за лице, срещу бръчки и за възстановяване работата на червата.

Съставки:

  • гел от алое от 1/2 растение (разрежете растението и използвайте вътрешния гел)
  • няколко капки лимонен сок
  • кокосово масло, когато вършиме маски за лице и коса

За да извършите тоник за пиянство – първо отрежете основата и я поставете в чаша вода за една нощ, тъй че да освободите горчивия усет. Изхвърлете водата на идващия ден. В чаша прибавете гела, няколко капки лимон и вода. Изпийте го първо заран.

За да извършите маска за лице – в купа смесете гел от алое вера с 2-3 капки лимон. Лимоновият сок е натурален ексфолиант, който оказва помощ за унищожаване на пластове от мъртва кожа и избледняване на пигментацията и белезите от акне. Разтрийте сместа върху лицето и шията си и я оставете за 20 минути. След това изплакнете и по-късно намажете с овлажнител.

За да извършите маска за коса – в блендер прибавете гел от алое с няколко капки лимон и 1 супена лъжица кокосово масло. Витамините, минералите и аминокиселините в алое вера, дружно с наситените мазнини в кокосовото масло, подхранват космените фоликули и предизвикват растежа на косата и здравия скалп.

Нанесете сместа върху косата за 30 минути преди измиване. За да го измиете, започнете да миете с шампоан, преди косата ви да се намокри под душа. Това би трябвало да помогне за дейно унищожаване на кокосовото масло от вашата към този момент доста мека коса!

Бъдете здрави!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР