Как да подобрим зрението си – полезни трикове Когато мислим

...
Как да подобрим зрението си – полезни трикове Когато мислим
Коментари Харесай

Как да подобрим зрението си – няколко полезни техники

Как да подобрим зрението си – потребни трикове

Когато мислим за мускулите, ние сме склонни да мислим за бицепси, трицепси и така нататък Но факт е, че тялото ни има мускули на всички места, в това число в зоната към очите. И като всички останали мускули, те би трябвало да се поддържат, с цел да продължат да действат обикновено, до момента в който остаряваме. Носенето на очила оказва помощ да поправяме зрението си, само че те също могат да създадат очните ни мускули мързеливи. Резултатът от това е, че те стават все по-слаби и нуждата от по-висок диоптър е неизбежна.

Но това, което множеството хора не знаят, е, че има способи за потребление на мускулите на очите, които могат да оказват помощ за възстановяване на зрението. Ако имате дребни проблеми със зрението и към момента не носите очила, в действителност можете да коригирате зрението си по натурален метод.

Починете си от екрана
Дайте на очите си отмора от екрана най-малко за два до три часа всеки ден. Просто оставете смарт телефона си, затворете преносимия компютър си, изключете тв приемника и отпуснете очите си.

Свалете очилата си
Свалянето на очилата и оставянето на очите да почиват може да помогне за подсилване на очните мускули. Това упражнение се предлага единствено за хора с леки проблеми със зрението.

Масаж на очите
Ежедневно масажирайте очите си по точките, посочени на следната рисунка:

Разтрийте дланите си дружно, с цел да ги затоплите, сложете ги върху очите си за 15 секунди и по-късно постепенно ги отпуснете.

Ежедневно разпределяне на очите
Когато гледате телевизия, на смарт телефона си или работите с компютър, понякога поглеждайте в далечината, с цел да дадете отмора на очите си.

Витамин А
Виждал ли си в миналото заек с очила? Това е остаряло факсимиле, само че е правилно, че морковите са доста потребни за зрението. Това е по този начин, тъй като са цялостни с витамин А, който е жизненоважно хранително вещество за здравето на очите. Зехтинът също е богат на витамин А, тъй че започнете да пиете сок от моркови и не забравяйте да сложите няколко спомагателни капки зехтин в идващия дресинг за салатата.

Измиване на очите
Мийте очите понякога с топла вода. Гледането на телевизия и компютър за доста дълго време може да направи очите ви сухи и мъчителни. Бързото изплакване облекчава това положение.

Тренировка
Завъртете очите си по часовниковата стрелка няколко пъти, а по-късно назад на часовниковата стрелка.

Друго упражнение е да поставите дясната си ръка на дясното си око и постепенно да изпънете лявата ръка напред. Съсредоточете се върху точката на дланта на лявата ръка и постепенно придвижете ръката си към вас. Повторете също с лявото око и лявата ръка.

Числото “8 ”
Нарисувайте с очи цифрата осем във въздуха.

Въртене на очите
Това упражнение отпуска мускулите на очите – първо пробвайте да движите очите нагоре и надолу, а по-късно встрани.

Вижте още: В началото на кариерата си – ето по какъв начин е изглеждал Бурак Йозчивит

Редовното осъществяване на тези извършения може да помогне за възстановяване на зрението и даже може да ви помогне да избегнете носенето на очила. Хората, които прекарват доста време пред компютри, смарт телефони и така нататък, могат да се възползват доста от тези елементарни способи. Само няколко минути дневно и зрението ви ще бъде чудесно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР