Как да отслабнем с чай – в днешно време все

...
Как да отслабнем с чай – в днешно време все
Коментари Харесай

Как да отслабнем с чай и да изгорим мазнините – най-добрите 8

Как да отслабнем с чай – в днешно време от ден на ден хора намират разнородни способи за намаляване. Един от методите включва прекосяването от газирани питиета към по-здравословни питиета като зелените чайове.

Хората по света се любуват на чая като напитка. Пиенето на чай е обвързвано с редица изгоди за здравето. Също по този начин някои употребяват топъл чай, с цел да се наспят добре, до момента в който други пият чай, с цел да си оказват помощ в битката с мазнините по корема.

И по този начин, да забележим по какъв начин да отслабнем с чай и да изгорим мазнините:

1. Зелен чай за по-бърз метаболизъм

Снимка: http://www.bbcgoodfood.com

Зеленият чай е един от най-хубавите чайове за намаляване , а също така има извънредно огромни изгоди за здравето. Този тип чай постоянно се употребява като съставна част в продуктите за намаляване, които се продават без рецепта.

Проучванията демонстрират, че постоянното пиянство на зелен чай може да ускори метаболизма ви и да подкрепи отслабването. В скорошно изследване в Япония, включващо 14 следени изследвания, са изследвани резултатите на зеления чай върху тежестта, показателя на телесната маса и обиколката на талията.

От други шест изследвания, извършени отвън Япония, излиза наяве, че хората които пият зелен чай , са отслабнали повече от тези, които не пият: приблизително с 0,2 до 3,5 кг повече от тези в контролната група. Друго изследване демонстрира, че откакто са консумирали по четири чаши зелен чай дневно в продължение на два месеца, участниците демонстрират доста понижаване на телесното тегло, показателя на телесна маса и обиколката на талията.

Зеленият чай алармира на мастните кафези да отделят мазнини и по-късно предизвиква способността на черния дроб да трансформира тази телесна лой в сила. Участниците, които са пили зелен чай в допълнение към постоянни извършения , са изгубили приблизително с 2 кг повече от тези, които единствено упражнявали.

Опитайте да пиете зелен чай през целия ден, изключително преди или по време на всяко хранене, с цел да засилите метаболизма си. Пиенето на зелен чай преди подготовка също може да направи изгарянето на мазнините ви по-ефективно.

2. Разбийте метаболитния синдром със златен чай

Снимка: multivarka-receptik.ru

Куркумата е едно от най-големите естествени медикаменти . Тя също по този начин работи като мощен противовъзпалителен сътрудник, защото куркумата има голям набор от здравни свойства – антиоксидантни, аналгетични, антимикробни и термогенни.

Доказано е, че дейната съставна част в куркумата, куркуминът , форсира загубата на тегло. Това е повода куркумата да бъде етикирана като един от най-хубавите чайове за намаляване . Анализ от 2019 година, включващ 1646 пациенти с метаболитен синдром, демонстрира, че приемането на куркумин води до доста понижаване на показателя на телесната маса, тежестта, лептина, както и доста нарастване на равнищата на адипонектина.

Куркуминът се усвоява най-добре от организма, когато се приема с черен пипер и здравословна лой . Черният пипер усилва бионаличността на дейните съединения. Много добавки с куркума включват патентована форма на черен пипер тъкмо затова.

Как да отслабнем с чай – с цел да извършите златен чай , комбинирайте кокосово мляко с куркума, джинджифил, канела и щипка черен пипер . Здравословните мазнини в кокосовото мляко ще ви оказват помощ да усвоите куркумата, защото тя не е водоразтворима.

3. Подобрете здравето на червата си с чай от комбуча

Снимка: news-medical.net

Комбуча е ферментирал чай, подготвен със симбиотична просвета на бактерии и дрожди (известен също като SCOBY – symbiotic culture of bacteria and yeast). Комбуча има дълъг лист с изгоди за здравето – витамини от група В, детоксикираща глюкуронова киселина и богати на антиоксиданти полифеноли. Но най-важното е, че като един от най-хубавите чайове за намаляване , комбуча съдържа пробиотични бактерии и оцетна киселина. Тези съединения са научно потвърдени, че подкрепят отслабването.

Проучванията демонстрират, че пробиотиците могат освен да понижат броя на калориите, които приемате от храната, те могат да повлияят на хормоните, които тялото ви създава по отношение на апетита, съхранението на мазнини и затлъстяването. Чрез възстановяване на салдото на здравите бактерии в червата, вие ще контролирате естествените си функционалности за ръководство на тежестта.

Оцетната киселина също е потвърдено средство за намаляване. Установено е, че оказва помощ за ограничение на глада и също по този начин понижава общото тегло, като инхибира способността на тялото ви да образува мастни кафези. Оцетната киселина също оказва помощ за понижаване на подуването, тъй че ще изглеждате и ще се чувствате по-добре след хранене.

Можете сами да приготвите комбуча със SCOBY (има доста предписания онлайн). Или да я закупите от профилираните магазини. Просто се уверете, че не съдържа добавени захари.

4. Намалете апетита с чай от мента

Нуждата от сладки, мазни или солени храни постоянно е най-трудната част от придържането към здравословна диета. За благополучие, ментовият чай е много дейно средство за битка с този апетит.

Изглежда, че способността на ментовия чай да понижи копнежа ви за нездравословни храни е обвързвана с аромата. Изследване, оповестено в Journal of Neurological and Orthopedic Medicine, демонстрира, че хората, които вдишват етерично масло от мента на всеки два часа, губят приблизително пет кг на месец !

Ароматерапевтите допускат, че мощният мирис на мента може да провокира значими обонятелни реакции в мозъка ви, които оказват въздействие върху апетита ви.

Освен че е един от най-хубавите чайове за намаляване, ментовият чай оказва помощ и за понижаване на тревогата и напрежението . Тези резултати от своя страна понижават негативното влияние, което по-високите равнища на кортизол имат върху вашия метаболизъм. Успокояващите свойства на ментовия чай могат да бъдат чудесни за поддържане на загубата на тегло!

Пийте чай от мента преди и след хранене, с цел да подпомогнете храносмилането и да отблъснете вълчия апетит. Ето по какъв начин да отслабнем с чай от мента!

5. Подкрепете равнищата на сила с чай Улонг (черен дракон)

Снимка: alibaba.com

Намаляването на енергийните равнища може да направи упражненията още по-трудни за осъществяване, даже и да знаете, че това ще ви помогне да отслабнете. Тук на помощ идва черният чай улонг , който може да ви даде нужната сила.

Известен също като „ чай черен змей “, този чай за намаляване е цялостен с катехини, сходни на тези, които се намират в зеления чай. Тези катехини работят, като предизвикват способността на тялото да разгражда мазнините, което може да усили равнищата на сила и да форсира загубата на мазнини.

Изследване, оповестено в китайски вестник за интегративна медицина, изследва резултата от отслабването на чай улонг при 102 затлъстели лица. Около 70% от участниците са изгубили най-малко два кг, до момента в който 22% са изгубили повече от 6 кг, което предиздвикало откривателите да стигнат до заключението, че черния драконов чай може да бъде съвършен за понижаване на телесното наличие на мазнини и тегло.

Изглежда катехините в улонг чая оказват помощ на тялото ви да употребява мастните кафези за сила, до момента в който лекото наличие на кофеин ви дава спомагателен подтик за подготовка.

6. Предотвратете мастните кафези с бял чай

Снимка: https://www.twinings.co.uk

За разлика от другите чайове, белият чай се събира и изсушава на слънце, преди да се опакова. Интересното е, че има наклонност да съдържа по-високи концентрации на катехини и полифеноли, в сравнение с други модифицирани чайове. Тези съединения спомагат за блокиране на развиването на нови мастни кафези.

Изследване, оповестено в Journal of Nutrition and Metabolism, изследва резултатите на белия чай върху мастните кафези in vitro. Изследователите откриват, че белият чай съдържа огромни количества EGCG (епигалокатехин галат), тип катехин. Това е този катехин, който оказва помощ да се предотврати образуването на мастни кафези, което от своя страна може да помогне за понижаване на наддаването на тегло. EGCG също оказва помощ за ускорение на метаболизма на мазнините, като обезпечава по-високи равнища на сила и по-бързи резултати.

7. Ограничете глада с чай Ройбос

Снимка: bulletproof.com

Червеното храстовидно растение от Южна Африка, а точно Ройбос , е сладостен и леко стипчив чай. Богат е на полифеноли, в това число флавоноиди, които са директно свързани със загубата на тегло. Проучване от 2014 година допуска, че ройбосът може да помогне за възстановяване на загубата на тегло посредством увеличение на равнищата на лептин. Лептинът е хормонът, който споделя на мозъка ви, че сте сити, тъй че да не преяждате.

Ройбос е част от най-хубавите чайове за намаляване и съдържа химично съединяване, известно като аспалатин. Това съединяване оказва помощ за попречване на глада и ви кара да се чувствате задоволени по-дълго.

Изследванията демонстрират, че наличието на аспалатин в чая ройбос оказва помощ да се понижи производството на хормоните на напрежението като кортизол, който се освобождава, когато тялото ви премине в режим „ битка или бягство “.

Кортизолът може да провокира апетит и да насърчи тялото ви да съхранява мазнини, изключително в случай че това води до преяждане и понижаване на волята. За благополучие, резултатът от намаляването на напрежението с ройбос чай може да е нещото, което оказва помощ да се резервира наддаването на тегло. Редовното му пиянство може да помогне за облекчение на равнищата на стрес, като ви държи отпуснати и по-малко склонни да преяждате.

Тъй като ройбосът не съдържа кофеин, може да го пиете когато и да е на деня. Комбинирайте го с храненето или когато се чувствате уплашени.

8. Как да създадем чай за намаляване с Пу-Ер чай

Снимка: thewhistlingkettle.com

Родом от китайската провинция Юнан, пу-ер чаят е тип обичаен ферментирал чай. Прави се посредством окисляване на чаени листа след изсушаване и валцуване.

Проучване от 2016 година изследва резултата от отслабването на чая пу-ер , при който 59 души с наднормено тегло и затлъстяване пият чая всеки ден. Изследователите откриват, че ежедневната консумация на чай води до забележителна загуба на тегло, понижен показател на телесната маса и усъвършенстван липиден профил. Само след четири седмици участниците регистрират загуба на мазнини по ръцете, краката и корема, както и понижена обща маса. Участниците също оповестяват за понижен вкус.

Изглежда, че чаят усъвършенства общите равнища на холестерола на пациентите, в това число понижаване на триглицеридите и липопротеините с дребна компактност.

Чай пу-ер се подготвя най-добре от насипни листа и първо би трябвало да се изплакне, с цел да се отърве чаят от всевъзможни примеси. След това можете да добавите гореща вода и да запарите листата за към 2 минути

За край

Въпреки че доста хора пият чай поради неговите успокояващи резултати и благоуханен усет, всяка чаша може да помогне и в процеса на намаляване. Чаша чай или две, съчетани със здравословна диета и постоянни извършения, могат да оказват помощ за попречване натрупването на мазнини по корема.

Ето за какво би трябвало да замените газираните питиета с тези потребни чайове. Това ще бъде едно от най-мъдрите неща, които можете да извършите, в случай че търсите способи да отслабнете. Така приключваме тематиката за това по какъв начин да отслабнем с чай.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР