Как да направим най-добрите часовници с Wear OS още по-добри

...
Как да направим най-добрите часовници с Wear OS още по-добри
Коментари Харесай

10 хитрости, които можете да направите със своя Samsung Galaxy Watch6

Как да създадем най-хубавите часовници с Wear OS още по-добри

Светлин Желев преди 12 секунди 1 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 13:50 | 13.09.2023

Кога да изключите телефона си от контакта: „ златният стандарт “ при зареждането

IT НовиниДаниел Десподов - 13:57 | 19.09.2023

Ето по какъв начин сателитното забавяне от 30 секунди позлати хакерите. Има и българско присъединяване (видео)

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 10:42 | 20.09.2023

Блогър откри тайвански чип на Realtek в съветски екран със 140 локализационни точки

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

През последните месеци, малко след тяхното оповестяване на пазара, най-новите носими устройства на Samsung, Samsung Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic се радват на огромен интерес, което ни предизвика да им обърнем по-специално внимание.

Става въпрос за най-новите смарт часовници на Samsung, които подкрепят и усъвършенстват самостоятелните потребителски привички за здравословен метод на живот благодарение на интуитивни данни за разнообразни индикатори за моментното физическо положение, високотехнологични благоприятни условия и още по-мощни характерности. Galaxy Watch6 е квалифициран за всичко, без значение дали на открито вали дъжд или грее слънце. Изключително издръжливото стъкло от сапфирен кристал защищава екрана на часовника, а рейтингите IP68 и 5ATM значат, че той е задоволително здрав и водоустойчив, с цел да те съпровожда във всички твои завършения.

С по-големи и по-добри екрани, усъвършенстван живот на батерията и Wear OS 4, двойката е мъчно да бъде подмината. Има способи да извършите часовниците още по-добри и ние събрахме най-хубавите от тях тук. Предлагаме ви 10 неща, които считаме за наложителни за активация, с които вашите часовници ще работят пълноценно.

Серията Galaxy Watch6 разполага и с редица функционалности за грижа за здравето, за потребителите да се усещат добре и да имат опция да се грижат за своята сигурност. Хората могат да поддържат мотивацията си с по-персонализирани решения за фитнес, а мониторингът на здравето към този момент е по-всеобхватен от всеки път, като оказва помощ на потребителите да развият по-добро схващане за своето здраве и сигурност. Със сигурност би трябвало да се възползвате от персонализираните принадлежности за следене на подготовка

Как да вземем максимума в тренировките си с Galaxy Watch6

 Освен 100 съществуващи режима за следене на тренировки, можете да добавите персонализирани записи и да създадете самостоятелни серии от извършения с нови фитнес функционалности.

За да извършите това би трябвало:

Отивате на екран Упражнения в Watch6 > Още> Плъзнете пръст отдясно наляво, с цел да намерите бутона Добави

Така да вземем за пример за характерно следене на вашето тичане би трябвало да натиснете Избери подготовка, да скролнете, с цел да намерите Проследяване на бягането > и изберете опцията Пътека (Lane). Когато бягате на общоприета 400-метрова писта, използвайте опцията Проследи бягането (Track run), с цел да получите по-точни данни и маршрут

Как да подобрим сензитивно съня си

Часовниците дават чудесна опция да се наспивате по-добре и оферират мотивиращи препоръки за по-добър сън. Можете да подобрите навиците си за сън с персонализираната стратегия за асимилиране на по-добри привички за сън, която към този момент е налична непосредствено от вашата китка с Galaxy Watch6. За да го употребявате би трябвало да:

Отворите мобилното приложение Samsung Health, да отидете на функционалността Сън (Sleep), да докоснете иконата Настройки (Settings) в десния ъгъл, и изберете Инструкции за по-добър сън (Sleep coaching).

След като последвате тези стъпки, носете своя Watch6 до момента в който спите в продължение на 7 дни и завършете анкетата, с цел да откриете своя персонализиран знак за сън на животно Можете да се насладете на един месец с инструкциите за по-добър сън, персонализирани съгласно вашия неповторим вид сън (със съответния знак на животно). Можете елементарно да следите напредъка си и вашите основни привички непосредствено от китката си. След това проверявайте разбора на съня си въз основа на данните за съня всяка седмица, с цел да се възползвате оптимално от резултатите, които ще ви оказват помощ да подобрите съня си

Бягайте по-ефективно с въвеждането на специфична HR зона

Можете да персонализирате упражненията си и да увеличете оптимално своите фитнес резултати с Galaxy Watch6. За задачата би трябвало да:

Изберете Бягане от екраните Упражнения > Тичайте навън за повече от 10 минути, с цел да може вашият Galaxy Watch6 да сътвори за вас персонализирани HR зони (зони на сърдечния ритъм). След това идете още веднъж на настройката Бягане и докоснете иконата за Настройки > включете Инструкциите за HR зона > изберете вашата целева HR зона (зона на сърдечен ритъм) преди подготовка, с цел да получавате вести. По време на тренировката ще стартират да се появяват Сигнали за зона, с цел да ви оказват помощ да останете в границите на вашата целева HR зона. След това вижте подробните резултати от тренировката си в мобилното приложение Samsung Health.

Заменете Bixby с Гугъл Assistant

Много консуматори на Android, даже някои правилни почитатели на Samsung, избират Гугъл Assistant пред Samsung Bixby. Въпреки че някои часовници с Wear OS нямат достъп до Assistant, часовниците на Samsung го имат. Още по-добре е, че можете да настроите Гугъл Assistant да поеме функционалността на гласов помощник по дифолт на вашия Galaxy Watch 6. Ето по какъв начин:

Ако Гугъл Assistant не е конфигуриран на вашия часовник, потърсете Гугъл Assistant в Play Store на вашия Galaxy Watch 6 и инсталирайте приложението. В своя Galaxy Watch 6 отворете Settings. Превъртете надолу и докоснете Приложения. Докоснете Избор на приложения по дифолт. Докоснете Приложение за дигитален помощник. Докоснете Приложение по дифолт. Изберете Асистент.

Завършването на този развой трансформира Гугъл Assistant в гласов помощник по дифолт на вашия часовник, което значи, че той се появява вместо Bixby, когато натиснете и задържите бутона Home на часовника.

Направете своя Galaxy Watch6 по-добър часовник с отбелязване със тон на всеки час

При всичките им потребни високотехнологични функционалности, един от най-полезните аспекти на всеки смарт часовник е, че той демонстрира времето. Galaxy Watch6 разполага с функционалност за почасово позвъняване, която кара часовника да звъни и бръмчи при започване на всеки час, като ви оказва помощ да следите какъв брой е часът денем. Ето по какъв начин да извършите това: В своя часовник Galaxy Watch6 отворете Настройки. Превъртете надолу и докоснете Звуци и трептения. Превъртете надолу и докоснете Системни звуци. Намерете и включете Звуци на час.

При задействан почасов звън часовникът ви издава тон на всеки час, на всеки час, и звъни, в случай че сте присъединили това в систематични звуци. Така постоянно ще знаете какъв брой е часа.

Получете спомагателен директен път с бързото пускане

Докато Samsung Galaxy Watch6 ви разрешава да определяте какво да прави дългото или двойното натискане на бутона „ Начало “, бутонът „ Назад “ е с по-малко благоприятни условия за персонализиране.

На своя Galaxy Watch6 отворете Настройки. Превъртете надолу и докоснете Разширени функционалности. Превъртете надолу и докоснете Бързо пускане. Включете функционалността.

За да изберете какво да се случи, когато извършите жеста за бързо пускане, докоснете Избор на алтернатива.

При задействано бързо пускане, задръжте ръката си сгъната и „ почукайте “ с пестник надолу два пъти (представете си по какъв начин чукате два пъти по невидима маса), с цел да задействате действието или да отворите определеното приложение. Това не е изцяло безпроблемно и е нужна известна процедура, с цел да се получи верен жест. Но в случай че желаете да получите достъп до повече от няколко функционалности, без да ровите в чекмеджето с приложения на часовника, бързото пускане е методът да го извършите.

Тук може би е миг да споменем и още една функционалност на часовника, която също може да бъде достъпвана по този начин. Дамите към този момент могат да бъдат готови с следене на цикъла си и да бъдат в естетика с тялото и здравето си. Проследяването на менструалния цикъл посредством приложението Natural Cycles, употребява температура на кожата, измерена от часовника по време на нощния сън, с цел да планува датите на месечния цикъл и други цикли. По този метод с часовниците от серията Galaxy Watch6, планирането се улеснява и насладата от живота се усилва. Също по този начин към този момент има комплекс от функционалности, които се грижат за сърцето – потребителите могат да се любуват на деня, с помощта на комплекса от функционалности за наблюдаване на сърдечната активност. Така единствено с едно внимателно придвижване на ръката ще можете да стигнете до нея.

Откриване при положение на рухване

Когато е регистрирано рухване, обновената функционалност SOS споделя местоположението ви с линия за незабавна помощ и разрешава достъп до здравната ви информация. За да се понижат рисковете от незабавни случаи, функционалността за разкриване при положение на рухване към този момент е задействана по дифолт за потребителите в преклонна възраст. За да я активирате е задоволително:

Отворете Настройки на вашия Galaxy Watch6 > Безопасност и незабавни случаи > включете функционалността Откриване на тежко рухване и изберете режим за различаване степента на рухването от менюто Кога да открием рухване. Когато е регистрирано рухване, Galaxy Watch6 автоматизирано ще се свърже със SOS линиите, както и с контактите за незабавни случаи, които сте въвели авансово. След като се задейства функционалността SOS, Galaxy Watch6 разрешава неотложен достъп до Медицинска информация

Адаптиране на известията

Ако желаете да персонализирате метода, по който Galaxy Watch6 подава вести, има елементарно решение. Приложението Galaxy Wearable ви разрешава да избирате кои приложения, конфигурирани на телефона ви, могат да изпращат вести към часовника ви. За да ги контролирате по-лесно: Отворете приложението Galaxy Wearable на телефона си. Докоснете Настройки на часовника. Докоснете Известия. Докоснете Известия за приложения. Превъртете листата и включете приложенията, които желаете да изпращат вести на часовника ви.

Не можете,обаче, да избирате кои канали за вести за обособените приложения ще ви предизвестяват на вашия часовник Galaxy Watch6. Също по този начин не можете да наредите известията да се изпращат единствено до вашия часовник. Ако сте изключили известията за обещано приложение в телефона си, би трябвало да ги включите, преди да се появят на часовника ви.

Заглушаване на известията в телефона, до момента в който носите часовника си

Ако часовникът ви вибрира и светва, когато получите уведомление, евентуално телефонът ви не би трябвало да го прави. Приложението Galaxy Wearable ви разрешава да изключите известията на телефона, до момента в който часовникът е на китката ви. Той няма да има проблеми с батерията, тъй като с 18% по-бърз процесор и батерия, която устоя 40 часа, Galaxy Watch6 осведоми за това по какъв начин човек прекарва нощите, с цел да може да се наслаждения оптимално на дните след тях. Galaxy Watch6 би трябвало да се носи по време на сън, с цел да даде значима информация за качеството и непрекъснатостта на съня, както и по какъв начин може да се усъвършенства. Сега към този момент има и бърз достъп до функционалността Sleep Coaching непосредствено на часовник, тъй че потребителите могат да преглеждат скъпи препоръки напряко на китката си. Тогава пък е добре да ги спирате, тъй че с цел да управлявате целия развой: Отворете приложението Galaxy Wearable в телефона си. Докоснете Настройки на часовника. Докоснете Известия. Включете Изключване на известията на телефона.

Тази конфигурация се ползва единствено когато вашият Galaxy Watch 6 е отключен и е на китката Ви, тъй че няма да пропуснете нищо значимо, до момента в който часовникът ви се зарежда.

Отхвърляне на повиквания с едно завъртане

Обаждане, което кара часовника ви да вибрира в несъответствуващ миг, може да бъде доста неприятно, изключително в случай че другата ви ръка не може да стигне до часовника, с цел да го заглуши. Но Galaxy Watch6 предлага конфигурация, която ви разрешава да отхвърляте повиквания и други вести, като аларми и таймери, с жест с една ръка. За да я активирате е задоволително в Galaxy Watch6 да отворите Настройки. След това да превъртите надолу и докоснете Разширени функционалности. Превъртете надолу и докоснете Отхвърляне на сигнали и повиквания. Включете функционалността.

Със сигурност към този момент горите от предпочитание да станете горделив собственик на един от двамата членове на новото Galaxy Watch семейство.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР