Как да коригираме стойката си, за да спортуваме ефективно? Какви

...
Как да коригираме стойката си, за да спортуваме ефективно? Какви
Коментари Харесай

Полезни практики за спортуващи и активни хора ще бъдат представени на 10-ти март в София

Как да поправяме стойката си, с цел да спортуваме дейно? Какви мобилни приложения вид " персонален треньор " да използваме? Кои са потребните " джаджи " за премерване на усилието при спорт? Как да се възвръщаме бързо след контузии?

На 10-ти март (събота) посредством практичните си уъркшопи конгрес " Физкултура " ще даде съответни отговори на тези и други въпроси, стоящи пред множеството дейни, спортуващи хора. Третото издание на събитието, проведено от Спортен клуб " Бегач ", ще се организира в две зали на Sofia Event Center и за пръв път тази година включва толкоз богата, на практика ориентирана стратегия.

Една от най-важните тематики, които ще бъдат разисквани на форума, стои в основата на всеки спорт и физическа активност – анатомичната стойка на тялото . Как въздейства позицията на тялото върху стави, сухожилия и мускули и какви корекции да създадем в всекидневието и по време на тичане и други спортове ще опише експертът Ваня Висарионова. Тя ще обърне особено внимание на дамите и младите майки, защото главната й активност е обвързвана с възстановителното придвижване при дамите.

Друга значима тематика, част от форума, са функционалните тренировки и опциите за правене на лична стратегия посредством мобилно приложение . Благодарение на Михайло Николич ще бъдат разисквани и характерностите на разнообразни подготвителни и фитнес посоки като – кросфит, високоинтензивна интервална подготовка (HIIT), калистеника, плиометрик и други.

Ще бъдат показани и някои от последните технологии в спортната метрика . Сред тях е едно най-модерните устройства за премерване на усилието при тичане, за което ще опише специалистът Димитър Димитров. Кинезитерапевтът Калин Стоянов пък ще показа потребен опит за предварителната защита на спортни контузии , като ще обърне особено внимание на бягането, плуването и колоезденето. За разлика от останалите уъркшопи, последният в програмата на форума не е с практическа устременост, само че цели да даде ентусиазъм и хрумвания. Момчетата от " Balkans Everywhere " ще показват придвижването " Байкпакинг " и ще се опитат да стимулират повече хора да стартират да употребяват колелото като инструмент за опознаване на екзотични дестинации, каквито не липсват и на Балканите.

Още мотиви за ентусиазъм, съпроводени с потребна информация, ще дават и главните гост-лектори на събитието. Това са известният американски създател на тематика фитнес, спортна логика на психиката и хранене - Мат Фицджералд, английската ултраатлетка и модел Кати Джейн Л`ерпение и избягалият 44 маратона в 44 страни за 44 дни Питър Томсън. Тримата ще показват за пръв път пред българска аудитория свои мотивиращи истории, ще дадат препоръки и ще дават отговор на въпроси.

Освен потребни уъркшопи и мотивиращи лекции, всеки участник във " Физкултура " ще получи здравословен обяд, пакет с дарове и достъп до експо зоната с щандове пред залата. Предвиден е и симултанен превод в ефир. Регистрацията за форума продължава на уеб страницата Fizkultura.bg, като цените варират от 59 до 99 лв. според от деня на записването и има отстъпки при закупуване на повече билети и корпоративни участия.

За повече информация посетете  уеб страницата на събитието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР