Как да използваме портокаловите корички – вече не трябва да

...
Как да използваме портокаловите корички – вече не трябва да
Коментари Харесай

Как да използваме портокаловите корички – 10+ подходящи идеи

Как да използваме портокаловите корички – към този момент не би трябвало да изхвърляме портокаловите кори на боклука. Тези вкусни плодове миришат доста прелестно, макар леко горчивия си усет, като доста елементарно можем да включим портокаловите корички в нашето всекидневие.

Например, портокаловите кори могат да се употребяват за основаване на пресен, нетоксичен препарат за разчистване на петна, който можете да употребявате у дома. Така ще замените закупените препарати от магазина и ще спестите пари, които може да вложите в нещо доста по-важно.

Разтворът дезинфекцира, понижава плесените и отстранява натрупването на калций, а с изключение на всичко е и много хубав! Можете даже да вкарате обелките на обичания си плод във вашата рутинна стратегия за хубост, като употребявате портокаловите кори, с цел да приготвите вкусно миришещ захарен скраб, с цел да успокоите сухата кожа. Или създайте неповторима свещ, която гори в продължение на часове – и е изцяло комфортна за портфейла (под това имаме поради безвъзмездна!).

И по този начин, откакто хапнете сочния портокал, просто запазете кората му. Има доста гениални приложения, които ще ви спестят пари и време.

1. Препарат за разчистване от портокалови кори – направи си самичък

Направете екологично чист препарат за вашия дом. Използвайте оцет и обелки от портокал и лимон, с цел да създадете елементарно почистващо решение, което дезинфекцира, понижава плесените и отстранява натрупването на калций.

Рецептата:

  • Започнете да съхранявате портокаловите и лимоновите обелки. Можете да ги съхраните във фризера, в случай че желаете. Когато имате задоволително, ги сложете в стъклен буркан.
  • Напълнете буркана с бял оцет и го оставете да престои 2 седмици.
  • След две седмици прецедете течността.
  • Поставете корите в компостера, с цел да имате компост за градината след няколко месеца.
  • Смесете вода с готовата кисела течност в съответствие 2:1.
  • Използвайте и се наслаждавайте.

2. Свещи от портокалова кора – по какъв начин да използваме портокаловите корички

Направете прелестно миришещи свещи, които ще горят с часове! Как се прави свещ от портокалова кора? Ето по този начин:

Нарежете портокала на половина. Издълбайте портокала и оформете портокаловата кора като чаша. Оставете централното стъбълце сходно на вътрешност непокътнато. Напълнете чашата със зехтин съвсем до ръба и запалете. Насладете се на невероятния мирис!

3. Домашен ароматизатор от портокалова кора

Изпълнете дома си със сладостен мирис!

Това е елементарен и прелестно миришещ метод да извършите вашия дом с прелестно ухаещ мирис. За задачата сварете портокаловите кори с 1/2 чаена лъжичка канела на сдържан огън . Ще бъдете очаровани, да не приказваме за вашите посетители.

4. Почистващи препарати от портокалови кори за мивката с боклуци

Направете си почистващи препарати от портокалови кори за мивката с боклуци. Освежете миризливата мивка благодарение на ледени кубчета с портокалови кори.

Необходими материали:

  • Бял оцет
  • Цитрусови кори
  • Форма за мъфини или форма за лед

Инструкции

Поставете няколко цитрусови кори във форма за мъфини или форма за лед и напълнете с оцет. Замразявате до твърдо положение и трансферирате в резервоар с похлупак. За да го употребявате, сложете едно готово кубче в мелачката за хранителни боклуци на мивката и я стартирайте за няколко секунди. Кубчето портокалов лед в действителност оказва помощ за премахването на кухненските и канални миризми, които ще бъдат сменени със супер ароматно цитрусово благоухание!

5. Балсам за устни от портокалови кори – по какъв начин да използваме портокаловите корички

Направете собствен личен овлажнител за устни. Успокойте сухите устни и работливите ръце със собственоръчно изработен еликсир. Как да го създадем? Вижте рецептата тук , като единствено заменете портокаловото етерично масло с добре измити ситно настъргани портокалови кори.

6. Портокаловата кора защищава стайните растения от домашните любимци

Защитете своите стайни растения от домашните любимци!

Това лишава единствено секунди: преди да хвърлите портокаловите кори, натъркайте листата на вашите стайни растения с тях. Маслата, които портокаловите кори оставят след себе си, ще предпазят растенията от котката ви или от вашето куче.

7. Пудра от портокалова кора за печене – по какъв начин да използваме портокаловите корички

Следващият път, когато имате потребност от портокалова (или лимонова) кора за някоя вкусна кулинарна рецепта, бъдете готови. Прахообразният тип е по-малко кисел от пресния. Как да извършите пудра от портокалова кора за печене?

Отлепете кората, преди да изядете или изцедите вашите плодове. Опитайте се да премахнете белите власинки, тъй като са горчиви. Сложете корите във фурната за няколко часа да се изсушат или ги оставете някъде на топло за няколко дни, до момента в който се изсушат и свият. Изсушените кори се смилат на ситно в мелница за подправки или с хаванче. Докато прахообразната портокалова кора е изцяло суха, тя ще има продължителност към година.

8. Кафява захар от портокалова кора

Сложете портокаловите корички в бурканчето с кафява захар, с цел да я предпазите от навлажняване. Също по този начин ще извършите по този начин, че вашата кафява захар да не се слепва и втвърдява.

9. Захарен скраб с портокалова кора

Ексфолирайте по натурален метод, като добавите захарен скраб от портокалови кори към рутинния си душ или вана. Рецептата за този хубав скраб от розова захар е доста лесна. В 200 грама кафява захар добавяте 2 с.л. ситно настъргана портокалова кора и 1 с.л. дестилат от портокал.

10. Репелент от портокалови кори срещу инсекти

Отстранете насекомите с този прелестен репелент!

Комарите , хлебарките и другите сходни инсекти не понасят миризмата на портокалово масло. Смесете сухи кори и вода и сложете сместа в спрей за натурален репелент против най-различни инсекти.

Освен дотук казаните приложения на портокаловите кори, може да ги изпозвате и за:

  • Овкусител на храната – използвайте портокаловите кори в предписания за апетитен и пресен мирис.
  • Захаросана портокалова кора – захаросаните портокалови кори се вписват чудесно като гарнитура към десерти с шоколад.
  • Направата на зехтин, пропит с портокалови кори – направете собствен личен лют зехтин, пропит с цитруси. Перфектен е за салати или зеленчуци.
  • Чай – изсушете портокаловите кори и прибавете малко към чая идващия път, когато го варите. Портокалът ще влее тънък цитрусов усет.
  • Полиране на дървесина – бялата страна на портокаловата кора може да се употребява и за гланциране и ободряване на скучно изглеждащи дървени мебели.
  • Разпалки за огън – портокаловата кора прави отлично разпалване, без значение дали става дума за огън в печката или за лагерен огън. Така че пробвайте идващия път!

Завършваме нашата тематика за това по какъв начин да използваме портокаловите корички с една красива фотография. Това е нощна лампа и е направена от … (не можете да познаете)??? Точно по този начин – от портокалови кори. Тази лампа, въодушевена от слънцето, е покрита с портокалови кори. А те обезпечават топъл и натурален искра във всяко жилищно пространство! Бъдете изобретателни и триумф!

Снимка: inhabitat.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР