Как да използваме листата от орех – има опасения, че

...
Как да използваме листата от орех – има опасения, че
Коментари Харесай

Как да използваме листата от орех – 6 брилянтни идеи

Как да използваме листата от орех – има опасения, че нищо не пораства под орехите, че листата убиват градината ни, когато се употребяват като мулч, или че самите листа са отровни. Нещата постоянно са по-страшни, когато не сме във вътрешността в нещата. Въпреки всичко, хората обичат да ядат орехи. В торти, в бисквити или в домашно приготвеното мюсли.

Освен това орехите се берат, сушат и съхраняват елементарно. Според нашият персонален опит първите две години след прибиране на реколтата са най-подходящи за прясна консумация. През третата година орехите към момента са чудесни за печене и готвене. След това те към този момент гранясват на 4-та година на предпазване. Яжте ги, преди да изгубят ореховия си усет и вкусната здравословна лой.

Какъв е казусът на ореховите дървета?

Общоизвестно е, че ореховите дървета ( Juglans regia ) създават органично съединяване, наречено юглон . Природата не би го имала по различен метод. Въпреки това наподобява, че може да е мит, че орехите създават юглон. Колкото и да се опитваме, към момента нямаме всички отговори.

Сигурното е, че орехите имат алелопатични качества. Това значи, че те създават избрани химикали, които вършат живота по-труден за други растения, растящи изпод или наоколо. Би било неправилно да се каже, че ореховите дървета сами по себе си са убийци. Всъщност ореховите дървета могат доста елементарно да бъдат интегрирани във вашата овощна и зеленчукова градина или озеленен двор .

Юглонът, който всяко орехово дърво създава посредством корени, листа, пъпки и ядки, не е толкоз доста, че да прекъсне растежа на някои постоянно срещани култивиран зеленчуци. Зеленчуците, устойчиви на юглон, включват:

  • фасул
  • цвекло
  • моркови
  • царевица
  • пъпеши
  • лук
  • пащърнак
  • тиквички

Но да оставим за миг терзанията ни за ореховите листа. Нека разгледаме какво можем да създадем с тях, в случай че към този момент имаме орехови дървета наоколо.

Защо ореховите листа са толкоз потребни?

Може да се изненадате да разберете, че не сте употребявали цялостния капацитет на ореховите листа. Те могат да се употребяват в чайове, тинктури, средства за изплакване на коса и да, даже могат да се компостират. Ето 6 подобаващи приложения на листата на елементарния орех:

1. Чай от орехови листа

Ореховите листа са изключително потребни при натуралното лекуване, тъй като имат както антибактериални, по този начин и антипаразитни свойства. Тези изгоди могат да бъдат извлечени посредством варене на листата във вода, под формата на чай или инфузия за изплакване на косата и тялото.

Докато ореховите ядки поддържат червата здрави, предизвикват здравословната мозъчна функционалност и са богат източник на Омега-3 мазнини, листата вършат нещо малко по-различно. Чаят от орехови листа се употребява вътрешно за лекуване на:

  • диабет
  • диария
  • хемороиди
  • подагра
  • кръвни примеси
  • изпотяване
  • анемия
  • чревни паразити

Като стягащо и антисептично средство разрешава укрепване на цялото тяло. За да извършите вкусна чаша чай от листа от орех, използвайте 2 супени лъжици сухи орехови листа на литър вода. Оставете чая да кипне и изчакайте още 5 минути.

Свалете чаят от котлона и оставете да престои под похлупак за към 10 минути. Прецедете и изпийте до момента в който е топъл или го сервирайте леден с кубчета лед. Ако в никакъв случай не сте го опитвали преди, усетът може да ви бъде чудноват първоначално. Продължавайте да пиете (не повече от 2 до 3 чаши на ден) и ще откриете, че въпреки всичко се наслаждавате на усета. Ореховите листа вършат прелестен билков чай, който можете да пиете постоянно, когато почувствате потребност от него. Противопоказан е при сензитивност към танини.

2. Тинктура от орехови листа – по какъв начин да използваме листата от орех

Живеем във време, в което храната е в обилие и храносмилателните разстройства не са необичайност. Някъде там има връзка сред двете. Фактор в качеството на храната, органична против стандартна, добавки, консерванти, подсладители, хранителни оцветители и може би малко не толкоз чиста вода; и може да ви чака непредвидена изненада.

Ако при мисълта за чревни глисти ви побиват тръпки, не сте сами. Това се случва постоянно, както при животните, по този начин и при хората. Можете да ядете всички недопечен чесън и тиквени семки, които харесвате, само че спомагателна глътка смес от орехови листа също няма да навреди на червата ви. Всъщност ще ви помогне. Не единствено за унищожаване на паразитите, само че и за по-бързото възобновяване от елементарна простуда или грип .

Как да си създадем смес от орехови листа? Съберете и изсушете куп орехови листа, като ги оставите да висят към седмица. Напълнете ги цели в буркан с необятно гърло, прибавете задоволително алкохол ( домашна ракия , водка и т.н.), с цел да покриете листата и оставете да престои на мрачно място за 4-6 седмици.

Прецедете течността и съхранявайте тинктурата в тъмна стъклена бутилка. Използвайте надлежно и съгласно потребностите. 15-20 капки дневно биха били задоволителни за множеството хора. Тинктурата от орехови листа е потребна освен за пречистване на храносмилателния тракт, само че може да помогне и на зъбите и венците .

През пролетта и лятото можете да извършите смес от зелени орехчета !

3. Изплакване на косата с орехови листа – по какъв начин да използваме листата от орех

Препаратите от орехови листа имат огромни количества стягащи танини, които стягат тъканите на кожата. Това ги прави скъпи при лекуването на избрани кожни болести като екзема , акне , псориазис и пърхот .

Също по този начин се оказва, че ореховите листа обезпечават облекчение при слънчево изгаряне и прекалено изпотяване на ръцете и краката. Често използваме билкови препарати за изплакване на косата си, като избираме орехови листа на първо място поради метода, по който мирише и стяга скалпа. Това е като гратис спа лекуване в личния ви дом.

Ореховите черупки и листа също могат да работят като краткотрайна кафява багра за коса.
Подобно на приготвянето на чай, в този момент напълнете по-голям съд с още повече пресни или сухи листа. Оставете ги да заврат за към 10-15 минути. След като извлекът се охлади, изплакнете косата си в леген. Ако желаете да потъмните косата си, оставете я във водата допустимо най-дълго. Няма потребност да се изплаква.

4. Боядисване с орехови листа

Точно както можете да боядисате косата си, можете да боядисате и облеклата си. Ореховите листа вършат една от най-надеждните кафяви багрила. За малко по-различен цвят можете също да опитате зелените орехчета или сухите кафяви черупки.

За да извършите допустимо най-тъмната и най-мощна багра, съберете задоволително листа, с цел да напълните половината от вашия съд за боядисване. Допълнете с вода и оставете да заври, след което намалете на муден огън. Леко оставете да къкри на слаб огън за към час. Оставете боята да престои още два цялостни дни, за предпочитане на открито.

След 48 часа прецедете течността, оставете още веднъж да заври и потопете тъканта или облеклата си. Оставете дрехата да престои във ваната за боядисване до един час, извадете и изплакнете. Не забравяйте да носите ръкавици! Или ръцете ви също ще станат краткотрайно кафяви. Тази багра от орехови листа или черупки може да се употребява и за боядисване на ръчно тъкани кошници.

5. Компостиране на орехови листа

Компостирайте това, само че не и това. В региона на компостирането всеки има отговор на всичко, само че от време на време бърка или е неправилно осведомен. Или може би вършим неточности, тъй като не сме отворени за нова информация. Какъвто и да е казусът, ореховите листа в действителност могат да бъдат компостирани, защото юглонът се разпада, когато е изложен на вода, бактерии и въздух. Само за две до четири седмици токсичността на листата може да бъде разрушена.

Ако обаче поставяте чипс от орехова дървесина върху компоста, ще ви отнеме към шест месеца, с цел да разградите юглона до безвредни равнища. Продължителността на времето, належащо за компостиране, също ще зависи от вашия способ на компостиране. Така че, бъдете деликатни и го оставете да престои малко по-дълго, изключително в случай че възнамерявате да поставите компоста си в зеленчуковата градина.

6. Орехови листа като мулч – по какъв начин да използваме листата от орех

Мулчиране? Луди ли сте? Добре, може би. Все отново има градини, които дават годишна продукция без копаене. Това е нетрадиционен метод за развъждане на храна, изключително откакто рядко засаждаме в редове. Нашият способ за мулчиране е да използваме няколко пласта. Започваме през есента с непотребни листа от овощните дървета (круши, ябълки, череши). През пролетта мулчираме със сено, което пораства в обилие.

Когато му пристигна времето, слагаме и окапали орехови листа по пътеките. Те бързо се разпадат и стават част от почвата. Не се предлага да употребявате орехови листа като мулч тъкмо там, където засаждате, само че не сме имали проблеми с потреблението на малко количество по пътеките. Използвайте ги, с цел да покриете земята, където не желаете да порастват растения. Когато се съмнявате, изберете метода на горещо компостиране, той работи добре всякога.

Как и по кое време да събираме, изсушаваме и съхраняваме ореховите листа? Най-доброто време за събиране на орехови листа е през юни и юли, до момента в който листата са към момента блестящо зелени. Откъснете листата и ги направете на снопове. Завържете сноповете под заслон, с цел да изсъхнат добре. След към седмица-две ореховите листа ще са изцяло изсъхнали и подготвени за предпазване.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР