Как да инвестираме парите си по време на кризи? -

...
Как да инвестираме парите си по време на кризи? -
Коментари Харесай

Питай експерта: Как да инвестираме парите си по време на кризи?

Как да влагаме парите си по време на рецесии? - това разяснява в рубриката " Питай специалиста " в студиото на " Денят стартира " финансовият съветник Бисер Варчев.

По думите му, пазарите не са рационални, т.е. не следват в целокупност икономическите данни и резултати в кратковременен проект. В дълготраен проект обаче - над 6-7-8 месеца те реагират на това, което се е случило като икономическа обстановка, война, рецесии. Тези, които интензивно се занимават с търговия и вложение на фондови и финансови пазари, би трябвало да знаят, че краткосрочната реакция не е обезпечена.

" В момента настроенията на финансовите пазари са отрицателни. След като излязохме от коронавирус - 2 години, в които стопанската система се стагнира поради пандемията, влязохме във война наоколо, което удари газ, нефт и така нататък Сега пазарите са в едно начална обстановка на една низходяща серпантина ", изясни Бисер Варчев - финансов съветник.

Според него, вложителите не се плашат от рецесията и ненапълно тя е позитивна. Отразява се зле в постъпленията в бюджета, на която и да е страна. Рецесията ще спре инфлацията. Ако се излезе от рецесията се върви към меланхолия. В момента обаче рецесията е форма на неприятни стопански данни и застоялост на стопанската система, която пък води до прекъсването на повишаването на цените, защото хората стопират да купуват ", уточни още Варчев.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР