Как 30-годишен американец превърна страстта си по търсене на евтини

...
Как 30-годишен американец превърна страстта си по търсене на евтини
Коментари Харесай

Професия: “ловец” на евтини самолетни билети

Как 30-годишен американец трансформира пристрастеността си по търсене на евтини самолетни билети в милионен бизнес – Скот Кейс пред Economy.bg.

„ Имам странна специалност. Изкарвам прехраната си като диря евтини самолетни билети “. Така 30-годишният американец Скот Кейс показва работата си в диалог с консуматори на известната сесия AMA (Ask Me Anything) на форума Reddit. За по-малко от три години той съумява да трансформира пристрастеността си по търсене на евтини самолетни билети в милионен бизнес. Така от публицист на свободна процедура, писал за издания като Guardian, ThinkProgress и The Nation, Скот към този момент e създател на стартъп – Scott’s Cheap Flights, с петима чиновници и имейл бюлетин с 350 хиляди клиенти.
Всичко стартира, когато през 2013 Скот намира билет за отиване и връщане от Ню Йорк до Милано за 130 $. Когато се връща от пътешествието си, приятелите му го затрупват с въпроси по какъв начин да намерят сходни преференциални предложения. Скот се съгласява да ги известява, като попадне още веднъж на добра оферта. За тази цел основава нюзлетър, към който приятелите му могат да се абонират. Само няколко месеца по-късно бюлетинът му с преференциални предложения към този момент доближава до хиляди искащи да пътуват на ниска цена. С набъбването на клиентите нарастват и разноските по поддържането на нюзлетъра. Затова той взема решение да продължи да изпраща гратис на клиентите си част от преференциалните предложения, а тези, които желаят цялостен достъп до тях, той таксува сред 3 и 5 $ месечно според от абонаментния им интервал. В момента 40 хиляди души заплащат, с цел да получават всички най-изгодни покупко-продажби, които Скот „ изрови “. Останалите, които не заплащат нищо, имат достъп до към една трета от офертите. С разрастването на бизнеса американецът стопира да работи като публицист и посвещава цялото си време и сила на намирането на евтини самолетни билети за клиентите си. Продажбите му към края на 2016 година доближават към 1 млн. $ по информация на CNBC.

Economy.bg се свърза със Скот, с цел да разбере повече що за специалност е ловецът на евтини самолетни билети и за триковете, които употребява в работата си.

Скот, по какъв начин стана по този начин, че се трансформира в професионален изследовател на евтини самолетни билети?
Когато приключих висше обучение през 2009, знаех две неща: първо, че желая да обикалям света, и второ, че в никакъв случай няма да бъда богат. Ако не желаех второто да попречи на първото, трябваше да измисля изобретателни способи да пътувам, без да похарча спестените си пари. Започнах да чета за ценообразуването при самолетните билети. Прекарах и часове в ровене из разнообразни платформи за търсене на евтини полети. Запознах се с разнообразни модели за образуването на цените на билетите, които ми помогнаха да избегна заплащането на хиляди долари, с цел да пътувам оттатък океана.

С това ли се занимаваш напълно?
Да, имам екип от 6 души. Бързо си дадох сметка, че да управляваш стартъп е повече от работа на цялостен работен ден.

Ръчно или автоматизирано е търсенето? Сам ли го правиш или разчиташ на помощ?
Изцяло ръчно е. Доста сложни са аргументите, заради които автоматизацията не работи доста добре при търсенето на евтини полети и по тази причина го вършим на ръка. Имам двама помощници в екипа – Никол покрива Австралия/ Нова Зеландия, а Кейти – Европа. Аз затрупвам Съединени американски щати и Канада.

Как трансформира пристрастеността си в бизнес за милиони?
Постигнатото е резултат от доста шанс и доста непримиримост. Бизнес сътрудникът ми и аз посветихме хиляди часове в построяването на този бизнес. Ключов фактор за триумфа съгласно мен е, че това, което предлагаме, е привлекателно за доста хора. Всеки обича да пътува и всеки ненавижда да дава доста пари за билети. Като погледна обратно, основаването на бизнес, който да известява хората при появяването на евтини полети, наподобява като нещо напълно разумно.

Колко са платените клиенти на услугата ти и каква е таксата?
В момента в нюзлетъра имам 350 хиляди души, регистрирани да получават известията ми, като 40 хиляди от тях са с заплатен абонамент. Таксата за тях варира сред 3 и 5 $ на месец според за какъв интервал са се абонирали.

Покриваш ли полети от всяка точка на света, да вземем за пример от България?
Да, покриваме полети отвред в Европа, Съединени американски щати, Канада, Австралия, Нова Зеландия. Планираме разгръщане към Азия и Латинска Америка.

Кои са трите най-хубавите предложения, които си изпратил на твоите платени клиенти? Най-добрите предложения за полети, тръгващи от Европа бяха следните: до Токио и назад – 280 евро, до Австралия и назад – 306 евро, до Ню Йорк и назад – 224 евро.

За какъв брой от платените ти клиенти знаеш, че са си купили билет с помощта на помощта ти?
Хиляди. Само през последните шест месеца 2 263 души ни споделиха, че са си купили евтини билети с наша помощ. Повечето от тях пътуват с някой различен, тъй че евентуално са доста повече, само че просто нямаме информация.

Как тъкмо намираш евтини билети? И какво ние, останалите пътуващи, пропущаме, когато си купуваме самолетен билет?
Моите две обичани платформи за търсене на билети са Гугъл Flights и Momondo. Има и по-комплексни, като ITA Matrix, SkyScanner и други, само че всички те са обществено налични. Причината, заради която Scott’s Cheap Flights се радва на такава известност съгласно мен, е, че за разлика от множеството хора, аз извозвам сред 6 и 10 часа всеки ден в търсене на евтини полети. Вече понатрупах опит и в този момент съм наясно с моделите за това по какъв начин и къде да намеря евтини полети. Но всеки, който има интерес, може да стане специалист в търсенето на самолетни билети, просто би трябвало да влага малко време и изпитание в платформите за търсене на полети.
Това, което множеството хора пропущат, когато търсят евтини самолетни билети, е да бъдат гъвкави във връзка с градовете и датите за полета. Ето по какъв начин множеството хора действат, когато желаят да си купят самолетен билет: първо, избират къде желаят да отидат; второ, избират датите; и трето, преглеждат цените за съответните дати. Обикновено сходно търсене води до по-високи цени. Вместо това, в случай че за вас е приоритет да намерите на ниска цена полет, следвайте този метод: първо, проверете в Гугъл Flights, Kayak и така нататък на какви цени има налични билети до разнообразни точки на света; второ, решете кои от евтините дестинации ви привличат; и трето, изберете датите, за които билетите са най-евтини.

Само на неточности на самолетните компании ли разчиташ при търсенето на евтини билети? Ако е по този начин, за какво фирмите не ги поправят?
Не, допускам, че едвам към 5-10% от известията за преференциални полети, които изпращаме, са на база „ неточност на самолетните компании “. Останалата част са необявени разпродажби или други значими понижения на цените.
Иначе при положение на неточности самолетните компании ги поправят. Разковничето е да схванеш задоволително рано за тях и да си купиш билет на съответната ниска цена, преди авиопревозвачите да ги смъкват от уеб страницата си. Известяването за сходни неточности е една от главните услуги, която предлага Scott’s Cheap Flights.

Нискотарифните самолетни компании позволяват ли също сходни неточности?
Понякога, само че по-рядко. Те наподобява разполагат с по-нови технологии, тъй че да позволяват по-малко неточности от одобрените превозвачи.

Офертите, които вие оферирате, нормално за last-minute полети ли са?
Рядко адресирам last-minute предложения. Повечето са за полети от 1 до 10 месеца по-късно.

Кои са най-евтините дни за хвърчене?
Вторник, сряда и събота. Няма значение в какъв ден ще купите билетите.

Колко страни си посетил до момента на база на неточности на самолетните компании?
Посетил съм 42 страни, като 5 от тях бяха с помощта на неточности на самолетните компании.

Инфо: http://www.economy.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР