КАИРО (AP) — Закъсалите преговори, насочени към осигуряване на прекратяване

...
КАИРО (AP) — Закъсалите преговори, насочени към осигуряване на прекратяване
Коментари Харесай

Преговорите за прекратяване на огъня с Израел и Хамас се очаква да бъдат рестартирани

КАИРО (AP) — Закъсалите договаряния, ориентирани към обезпечаване на преустановяване на огъня във войната сред Израел и Хамас, се чака да бъдат рестартирани съществено в Катар незабавно в неделя, съгласно египетски публични лица.

Разговорите ще отбележат първия път, когато израелски публични лица и водачи на Хамас се причислиха към непреките договаряния от началото на свещения за мюсюлманите месец Рамадан. Международните медиатори се надяваха да обезпечат шестседмично помирение преди началото на Рамадан по-рано тази седмица, само че Хамас отхвърли всяка договорка, която няма да докара до непрекъснато преустановяване на огъня в Газа, искане, което Израел отхвърли.

В през последните дни обаче и двете страни започнаха ходове, ориентирани към връщане на договарянията, които по този начин и не бяха прекратени изцяло.

Хамас даде на медиаторите ново предложение за триетапен проект, който да постави завършек на боевете, съгласно двама египетски чиновници, единият, който взе участие в договарянията, и вторият, който е бил ин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР