Кафето е признато неофициално за гориво, което денонощно поддържа ритъма

...
Кафето е признато неофициално за гориво, което денонощно поддържа ритъма
Коментари Харесай

Медицинските сестри - най-яростните почитатели на кафето

Кафето е прието импровизирано за гориво, което непрекъснато поддържа ритъма на работа в лечебните заведения. Според ново проучване медицинските сестри и докторите най-вече зависят от ободряващия резултат на кафето, с цел да могат да извършват работата си добре.

Те обаче напълно не са самотни в това свое користолюбие. Според учените 43 % от хората, които избират да пият кафе, настояват, че работят по-лошо, в случай че не пият кафе денем.

Една трета от хората в работоспособна възраст са уверени, че не могат да изкарат до края на работния ден, в случай че не изпият най-малко още едно кафе след утринното.

Според проучването, в което взели участие над 10 000 представители на разнообразни специалности, станало ясно, че преди всичко в листата на буйните фенове на кафето са медицинските сестри.

 Медицинските сестри - най-яростните фенове на кафето

На второ място са лекарите, а на трето – чиновниците в хотелите. На четвърто застанали дизайнерите и архитектите, а на пето – застрахователните сътрудници и продавачите на разнообразни типове артикули.

След това се подреждат чиновниците в областта на храненето, инженерите, учителите, маркетолозите, учените, операторите на машини и държавните служители.

От данните на проучването станало ясно и че младежите са по-зависими от кафето. Над четиридесет % от хората на възраст от 18 до 24 години настояват, че не могат да се концентрират, в случай че не изпият най-малко едно кафе.

Всеки пети млад служител твърди, че си купува второ кафе като премия за добре свършена работа. Над тридесет % от младите чиновници пият по две или три кафета на ден.

Третото кафе, признават те, изпиват към този момент към края на работния ден, като финален енергиен подтик, с цел да съумеят да се оправят с последните сложени задания.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР