Кафето е най-консумираната напитка в света. С нея започват деня

...
Кафето е най-консумираната напитка в света. С нея започват деня
Коментари Харесай

Най-популярните сортове кафе по света

Кафето е най-консумираната напитка в света. С нея стартират деня си милиони хора по света и в действителност е мотив за срещи, сближение и участва на съвсем всяка бизнес или персонална среща. Въпреки, че не е интернационалния ден на кафето, през днешния ден в доста страни е народен празник на ободряващото пиво. По този мотив foodpanda, подбра най-популярните типове кафе.

Арабика- това е най-популярното и желано кафе в света. Отглежда се най-вече в югозападната част на планините на Етиопия, платото Бома в югоизточната част на Судан. Това кафе има още към 15 подвида и заема към ¾ от международното произвеждане на кафе.

Робуста- Родното място на типа Робуста е западна и централна Африка, от Гвинея до Уганда и южната част на Судан. Има доста по-високо наличие на кофеин. Робустата е с дебели зърна и слаб мирис. То е с доста по-ниска цена от кафе Арабика.

Либерика- Расте на 20-25 метрово дърво в Африка. То е един от най-едрите сортове кафе, които се създават по света и доста мощно ароматно. Този вид се употребява рядко независимо, а в множеството случай като бленда за Макиато, Капучино и други.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР