Кадруване, интереси и симпатии стоят зад създалото се напрежение в

...
Кадруване, интереси и симпатии стоят зад създалото се напрежение в
Коментари Харесай

Добри Беливанов: Кадруване, интереси и симпатии стоят зад напрежението в Хасково


Кадруване, ползи и благосклонности стоят зад създалото се напрежение в град Хасково. Назначението на управителни административни фрагменти в общината би трябвало да става след извършени законни, транспарантни състезания според Закона за държавния чиновник. Това декларира в отворено писмо, публикувано и до медиите, кметът на Община Хасково Добри Беливанов.

" Аз съм кмет на жителите на Хасково и искам да ръководя с екип, чието предопределение не е в нарушаване на Закона. Прозрачността в ръководството и ясните критерии за назначенията в Общината са едни от задачите на едно демократично и почтено ръководство. Чисто партийните, фамилни и другарски назначения не са подобаващи за реализиране на тези цели, тъй че не е възможно установяването на монопол в управлението на общината. Няма да разясня предложените от господин Делян Добрев назначения нито в община Хасково, нито в енергетиката, за които излезе информация в медиите. Ако Хасково е дребен регион и в ръководството би трябвало да има предпочитано негови близки, то и секторът енергетика ли е дребен? ", декларира още той.

" Начинът, по който реагира Добрев на състезанията сподели, че същинската му цел е била да кадрува и управлява община Хасково, а аз единствено да бъда фигурант - фасадата, зад която различен реди събитията, без даже да мога да спра противозаконните назначения. Това е обидно ", добавя Беливанов.

Според Беливанов последните медийни изяви демонстрират, че с опитите за омаскаряването му се дискредитира ръководството на ГЕРБ. " Разбира се, че има наболели проблеми в града, решения се търсят, процесите са стартирани, положителни неща се случват. Разчитам на поддръжка от страна на централната власт и на мъдростта на министър-председателя Борисов. Имам силата и волята да довърша мандата си в името на положителното за Хасково и съгражданите ми ", написа в отвореното писмо кметът на Хасково.

Поради значимостта на проблемите, повдигнати от кмета на община Хасково господин Беливанов, публикуваме цялостния текст на писмото:

До Г-н Бойко Борисов, Председател на Политическа партия ГЕРБ
До Г-н Цветан Цветанов, Председател на парламентарната група на Политическа партия ГЕРБ
До Г-жа Евгения Ангелова, Общински координатор на Политическа партия ГЕРБ
До Инж. Даниел Панов, Председател на Управителния съвет на Националното съдружие на общините в Република България /НСОРБ/
До Г-жа Гинка Чавдарова, Изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините в Република България /НСОРБ/
До Г-жа Таня Захариева, Председател на Общински съвет Хасково

ОТВОРЕНО ПИСМО
от
ДОБРИ БЕЛИВАНОВ - Кмет на Община Хасково

Кадруване, ползи и благосклонности стоят зад създалото се напрежение в град Хасково. Назначението на управителни административни фрагменти в общината би трябвало да става след извършени законни, транспарантни състезания според Закона за държавния чиновник. Това не е персонална моя волност или субективна преценка, а деяние за съблюдаването на Закона.

Аз съм кмет на жителите на Хасково и искам да ръководя с екип, чието предопределение не е в нарушаване на Закона. Прозрачността в ръководството и ясните критерии за назначенията в Общината са едни от задачите на едно демократично и почтено ръководство. Чисто партийните, фамилни и другарски назначения не са подобаващи за реализиране на тези цели, тъй че не е възможно установяването на монопол в управлението на общината. Няма да разясня предложените от господин Делян Добрев назначения нито в община Хасково, нито в енергетиката, за които излезе информация в медиите. Ако Хасково е дребен регион и в ръководството би трябвало да има предпочитано негови близки, то и секторът енергетика ли е дребен?

Възложих провеждането на кадровата политика на заместител кметовете и на съответните комисии и в този момент скърбя за това. Научавам, че напускащите заместник-кметове ще се върнат на по-скъпо платените си предходни длъжности, скърбя единствено, че не са усетили моето почитание и почит към жертвата им за Хасково. Надявам се на тяхно място да дойдат също почтени хора и положителни експерти.

След като анулирах опорочените състезания на 21.09, на 22.09 излезе публикация, че ГЕРБ ми желаят оставката, а по-късно и локалната конструкция на ГЕРБ излезе с неоправдателна декларация, на която аз към този момент отговорих. Управлението в Хасково е сполучливо и самоуверено стоя зад тези си думи. Постигнати са доста триумфи и всички те са плод на екипна работа. Разчитам, че всички поръчки са предоставени законосъобразно. Горд съм, че сме измежду първенците в санирането. Неприятно е, че поради един изкуствено основан спор по отношение на състезанията за назначения, обществото ще гледа с съмнение на цялостната активност в общината. Дадохме мотив на опозицията да ни нападна.

Избран съм с поддръжката на ГЕРБ, извършвам политиките на партията, самият аз съм от ГЕРБ, член на Общинското управление на ГЕРБ и като кмет на всички жители би трябвало да спазвам Закона, включително и по отношение на назначенията в Община Хасково. Смятам също, че точно поради поддръжката на партия ГЕРБ би трябвало да пазим положителното име и да пресичаме практики, които уронват престижа и доверието в политическата ни мощ.

Управлението на ГЕРБ има мощно изразена визия и цели и действа в отличен синхрон и скаченост с всички локални административни единици. В тази връзка, аз с моето ръководство не преставам да заставам твърдо зад политиките и правилата на ГЕРБ. Ще работим за усъвършенстването на процеси и планове, забавянето на които означи господин Цветанов, до колкото тези процеси са подвластни от софтуерни и законови периоди.

Отдавна съм във властта и почитам всички партии, в това число и Българска социалистическа партия в качеството й на градивна съпротива. Не съществува цена, която може да купи убежденията ми. А и от Българска социалистическа партия в никакъв случай не са се опитвали да сторят това, тъй като добре ме познават. Споменатият от господин Добрев, господин Иван Стаматов не зная да е от Българска социалистическа партия, познавам го от доста години. Лично аз не вземам участие в процеса по възлагане на публични поръчки, за това съм упълномощил зам.-кмета Консулов.

През 2003г. Делян Добрев беше назначен в регионалната администрация на Хасково, на която бях Главен секретар. Той бе юноша, приключил в Съединени американски щати и се справяше добре. В момента съм накърнен от държанието му. Наскърбен съм като татко, а не като политик. Отдавам държанието му на страстта, метода му на мислене и упоритостите му за практикуване на въздействие.

Обвинен бях, че имам държанка на 35 години. Аз съм на 71г., а спряганата държанка беше финансов инспектор - уволних я, с цел да им угодя и да покажа, че бъркат. Сега скърбя, че поради клюки уволних един добър чиновник. Друга държанка се оказа дама, с която през 2016г. съм бил на море. Любовницата беше в действителност щерка ми...

Връщам се от пътешестване, на което бях дружно със шурей ми, който кара рейса. Ако не бях на автобусна екскурзия, може би щях да съумея да се върна още в понеделник. Бил съм абдикирал в петък, 28.09.9! Всъщност, имаше непредвидена обстановка и престоят ни се удължи с един ден - трябваше да пристигнем в четвъртък, екскурзията беше седемдневна. Изтече видео материал, че се фотографирам като забележителност до автомобил с марка Бентли. Вижда се, че ме снима точно шурей ми - брачният партньор на щерка ми. Вижда се също и, че ни следят и снимат от черна първокласна лимузина... Това поражда въпроса кой е изпратил снимащите и с каква цел. И не е ли в действителност това една добре режисирана обстановка

Аз не се дистанцирам от ГЕРБ, а от господин Делян Добрев, който сътвори неуместно напрежение в Община Хасково. Един човек да каже, че той е издействал от централното ръководство едно или друго нещо, е обидно за екипа ни, най-малкото, че ГЕРБ има още двама депутата от Хасково. Начинът, по който реагира Добрев на състезанията сподели, че същинската му цел е била да кадрува и управлява община Хасково, а аз единствено да бъда фигурант - фасадата, зад която различен реди събитията, без даже да мога да спра противозаконните назначения. Това е обидно.

Последните медийни изяви демонстрират, че с опитите за омаскаряването ми се дискредитира ръководството на ГЕРБ. Разбира се, че има наболели проблеми в града, решения се търсят, процесите са стартирани, положителни неща се случват. Разчитам на поддръжка от страна на централната власт и на мъдростта на министър-председателя Борисов. Имам силата и волята да довърша мандата си в името на положителното за Хасково и съгражданите ми. Целя успеваемост, бистрота и правомерност - правила, които съм следвал през целия си живот и които не бих нарушил.

Дали дейности на втълпяване на конфронтация ще спомогне за одобряване правилата и престижа на ГЕРБ? Дали всичко това е в интерес на жителите, които са ни дали своят вот доверие? Нека разсъдъкът да надделее, с цел да се фокусираме върху разрешаване на значимите и наболели проблеми в Хасково и страната ни.

С УВАЖЕНИЕ,

ДОБРИ БЕЛИВАНОВ

Кмет на Община-Хасково
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР