Кадри с дрон, публикувани от украинската армия, показват как руски

...
Кадри с дрон, публикувани от украинската армия, показват как руски
Коментари Харесай

Украинските сили нанасят сериозни загуби на противника в битката за Вухледар

Кадри с дрон, оповестени от украинската войска, демонстрират по какъв начин съветски танкове и други бронирани бойни машини са взривени от мини или спрени от украински удари, до момента в който се пробват да се приближат до град Вухледар в Донецка област.

В един сектор от фронта съветски танк е улучен от противотанков снаряд и избухва в пламъци, до момента в който част от екипажа заобикаля. След друга детонация, която съгласно украинските военни, е на транспортно средство, унищожено от артилерийски огън, идващ танк се обръща и се отдалечава.

Бойните дейности към Вухледар, югозападно от Бахмут, и също в региона на Донецк, свидетелстват за скъпо съоръжение и жива мощ, които Русия изразходва, с малко териториални придобивки към този миг.

На значително статичната фронтова линия сред украинските и съветските сили, която се простира на стотици километри – от Черно море на юг до североизточната граница на Украйна с Русия – Вухледар се трансформира в една от най-смъртоносните бойни зони във войната, с повсеместни опустошения и доста жертви.

Междувременно в Киев на посещаване бе външният министър на кралство Саудитска Арабия Фархан бин Файсал Ал Сауд. Той се срещна с президента Володимир Зеленски и външния министър на Украйна Дмитро Кулеба.

Бяха подписани съглашения за два филантропична пакета от Рияд за Киев на обща стойност 410 милиона $.
Подписахме две съглашения, които формализират даването на филантропичната помощ и се надяваме да помогнем за облекчение на страданията на украинския народ в филантропичната рецесия. Кралството е непоколебимо в поддръжката си с всички вероятни средства за облекчение на напрежението и ескалацията, с цел да се реализира спокойно решение на тази война.
принц Фархан бин Файсал, външен министър на Саудитска Арабия от средата

Първият пакет включва филантропична помощ за 100 милиона $, а вторият – финансиране на покупката на петролни деривати посредством Саудитския фонд за развиване.

Кулеба съобщи, че Украйна и Саудитска Арабия ще търсят " взаимно способи за подсилване на нашите позиции на световно равнище, на първо място в Африка ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР