Кадри от пропаднала трибуна на стадион Пловдив бяха публикувани в

...
Кадри от пропаднала трибуна на стадион Пловдив бяха публикувани в
Коментари Харесай

Възраждането на ст. „Пловдив” е възможно с разум по оста със София, но надали…

Кадри от пропаднала естрада на стадион „ Пловдив ” бяха оповестени в редица национални спортни издания. В тях  имаше информация, че пропадането се е случило неотдавна, като има заплаха и за цялото оборудване.
Прочетете още

Въпросното пропадне е на повече от 10 години, като повода е  свлечения насип под него. Първият етаж на оборудване е на насип, а втората част от стоманобетонна структура, като обследването  преди години сподели, че няма заплаха то да подаде.

Зам.-кметът по спорт Георги Титюков съобщи, че въпросната част е оградена от години и там не се позволяват фенове.

„ Самият стадион няма Акт 16, само че лекоатлетическата писта има позволение за прилагане. Няма заплаха за останалите трибуни, като фенове се позволяват единствено в централния бранш, който не е на насип ”, сподели зам.-кметът.

За страдание, бъдещето на стадиона не наподобява ярко. В предишния мандат имаше  концепция да стартира поетапното му възобновление, само че след решението за финансирането на стадионите Ботев и Локомотив, концепцията отиде на назад във времето.

„ Имаше идея, която е по  стадии стадионът да бъде ремонтиран. Сумата обаче е голяма и непостижима за бюджета на Пловдив. Отделно страната даде съществени средства за построяването на двата стадиона. Единственият късмет според  нас да се случи реновацията на ст. „ Пловдив ” е да надделее разсъдъка по оста Пловдив – София. Вместо да се търси  терен във „ Враждебна ”или „ Божурище ” за нов народен стадион, този в Пловдив може да се трансформира в подобен. Обикновено обаче разсъдъкът в никакъв случай не е надделявал и каквото може да се направи в София, се е предписание в София ”, сподели Титюков.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР