кадри Нова телевизия/Цветомир ЦоловНова телевизия показа колко невероятна е природата

...
кадри Нова телевизия/Цветомир ЦоловНова телевизия показа колко невероятна е природата
Коментари Харесай

Голяма поличба! Бял сръндак броди в горите на България

кадри Нова телевизия/Цветомир Цолов

Нова телевизия сподели какъв брой невероятна е природата на България и какви неповторими секрети крие. В утринното предаване в събота бяха показани фрагменти на сръндак албинос, извънредно необичаен в международен мащаб. “Не може да се каже дали това е случай едно на милион или на няколко милиона ”, това описа Цветомир Цолов, който е съумял да снима извънредно красивото животно от особено скривалище.



Къде обаче е точното място в Родопите, на което може да се види неповторимия сръндак? Това е загадка, която се пази много прецизно. Синоптикът на Нова телевизия Ники Василковски, който също е дебнел бялото животно, само че не е съумял да го види, изясни доста прочувствено за какво в никакъв случай не би издал местоположението.



“Това е толкоз красиво животно и просто не мога да си показва някой урод ловджия да го убие единствено поради единия трофей. Не бих си дал прошка, в случай че по някакъв метод стана причина за това! ”, съобщи Василковски. Той добави, че с изключение на всичко друго, в националната митология белите животни носят шанс и са добра прокоба.



Животното е родено в родопската гора, тъй като сърните са установен тип и не мигрират на огромни дистанции. Мъжкарят е на към 5 години и необикновеният му тип идва и друго държание. Фотографът Цветомир Цолов описа, че белият сръндак е бил извънредно внимателен, идвайки към оставената храна пред укритието, от което е сниман.



Другите сърни също са били дистанцирани от неповторимия образец, описа късметлията, посочил хубостта му пред България и света.



Според разпоредбите, ловът на женски сърни е позволен от 1 септември до 30 октомври. Мъжките обаче имат по-малък шанс, и могат да бъдат убити от ловци законно от 1 май до 30 октомври. Голямата вяра е, че даже и да попадне на нечия мушка, красивия бял сръндак ще очарова с хубостта си ловеца и по този начин ще оцелее.


Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР