Кадри: Нова телевизия16-годишен младеж в съучастие с рецидивист са заплашили

...
Кадри: Нова телевизия16-годишен младеж в съучастие с рецидивист са заплашили
Коментари Харесай

Дядото, който бе нападнат и му отмъкнаха 8300 лева: Казваха ми, че Митьо Очите ги праща

Кадри: " Нова телевизия "

16-годишен юноша в съучастничество с рецидивист са заплашили с нож 83-годишен мъж в айтоското село Тополица. Инцидентът е от 6 март. Нападателите опрели нож в гърлото му, и му взели спестяванията - 8300 лв., оповестява " Нова телевизия ".



Срещу двамата към този момент са повдигнати обвинявания, прокуратурата е поискала непрекъснат арест. 

Възрастният мъж Ангел Граматиков е някогашен хидрогеолог. Гледал телевизия във вечерта на 6 март и малко преди да легне чува шумове. 



" Отварям вратата и внезапно най-неочаквано против мен се изправя фигура на човек с нож, зад него втори човек също с нож. В антрето бяха. Минали са през първата врата и застанал пред вратата Аз отворих да видя дали не е някоя котка. И внезапно той ми се нахвърли със мощ, блъска ме. Аз се спънах в дървата до печката, бутнах тенджерата с киселото мляко и паднах по тил. Като паднах той непрекъснато ме притискаше, държейки ножа. Опря го в гърлото ми и споделя: " Парите, парите, ние идваме от Бургас, Митьо очите ни изпраща. Ние знаем всичко за теб. Дай крадените пари ". Какви крадени пари? И ме притиска, вика - ще те заколя, заклан си. Парите, парите, единствено повтаря. А другият зад него седеше до масата и аз споделих да ми вземе чантата с портмонето, където имаше 100 лв.. Помолих единствено документите да не ми пипат. " Това не са пари, къде са другите? Дай ги. Ще те заколя ", сподели той и ме притиска с ножа. Показах им другите, бях заставен, те бяха в едно чекмедже ", показа пред камерата на " Нова " Граматиков.

След като си потеглят той звъни на 112, идва полицията и нападателите са задържани.



Кметът на селото Юрий Мляков разкри, че нарушителите са от сливенско, от Градец. " Идват тук да работят през сезона. Те са от малцинствата. Работят през лятото, сезонни служащи. Досега не се е проявявал. Полицията е доста постоянно тук, минават  през селото, обикалят. Ние сме удовлетворени от тяхната работа ", разяснява кметът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР