кадри bTVВремето до края на февруари ще остане такова, каквото

...
кадри bTVВремето до края на февруари ще остане такова, каквото
Коментари Харесай

Проф. Рачев: На 14 февруари може да празнуваме и на открито

кадри bTV

Времето до края на февруари ще остане такова, каквото е тези дни, това предвижда в утринния блок на bTV проф. Георги Рачев. Той сподели също, че на 14 февруари, който за едни и Денят на влюбените, а за други Трифон Зарезан, ще може без проблем да се чества навън.



Климатологът акцентира, че макар предстоящото захлаждане, оптималните температури ще останат двуцифрени в по-голямата част на страната. Рачев разяснява, че тази зима е с към 7 градуса по-топла от нормата, освен това най-новата такава, която регистрира световното стопляне. Така тя се конкурира с предходната за втората най-топла в България. Засега преди всичко си остава зимата 2006-2007 година, когато са измерени най-високите температури.

Проф. Рачев регистрира като позитивен факт падналите в Родопите превалявания, въпреки че в Ивайловград за ден се е изсипал дъжд, който е три пъти колкото месечната норма.



Валежите ще намалеят и до края на седмицата не се чакат значително нови, предвижда той. През идната седмица се чака пък леко стопляне.

Проф. Рачев се пошегува с пълненето на язовирите и работата на Водноелектрическа централа, който ще проработят интензивно след преваляванията. “Ще произвеждаме на ниска цена ток, който ще ни го продават скъпо ”, съобщи той с усмивка.



Професорът сподели също, че на някои места към този момент дръвчетата са напъпили, а цветята са почнали да се демонстрират. Рачев съобщи също, че се надява да се прекъсне 7-годишната наклонност март и април да са по-хладни у нас, с цел да имаме най-накрая хубава годишна продукция от плодове.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР