Кадри: БТВНовият служебен министър на културата Найден Тодоров разкри как

...
Кадри: БТВНовият служебен министър на културата Найден Тодоров разкри как
Коментари Харесай

Новият културен министър: Проф. Минеков още през декември ми каза, че е уморен и му е писнало да се бори

Кадри: БТВ

Новият длъжностен министър на културата Найден Тодоров разкри по какъв начин се е стигнало до назначението му.

" За мен също е мистерия за какво съм единственият нов министър в служебното държавно управление. Една седмица преди този момент нямах никаква визия какво ще се случи. Макар че в случай че се бях сетил за едни думи на проф. Велислав Минеков от декември месец, можех да чакам някаква промяна. Имахме среща по напълно различен мотив през декември. Той тогава сподели, че е изтощен и му е писнало да се бори ", разкри той в утринния блок на БТВ.

" Първата причина де се съглася е, че е краткотрайно. Освен това в министерството на културата са осведомени, че в последните годни аз имам доста искания за това какво се прави и какво не в тази институция. Затова за мен беше един опит да схвана за какво не се случва каквото би трябвало да се случи и дали аз мога с нещо да допринеса да се случи ", добави Найден Тодоров.

" Проф. Минеков свърши ужасно доста работа. Той е една прочувствена персона и хората виждат единствено това. Но в действителност в интернационален проект той свърши доста тежка работа. Преместването на българския културен институт в Скопие, основаването на нов подобен в Албания, засилени връзки с Франция. В България работи ужасно доста за културното завещание. Аз ще не преставам да разгадавам на него в тази тенденция. А и тази спомагателна съставния елемент, която по негово време бе още веднъж въведена в края на декември, избави доста от оркестрите, театрите и оперите в България ", счита той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР