кадри bTVНародният представител от ПП-ДБ Христо Петров, познат повече като

...
кадри bTVНародният представител от ПП-ДБ Христо Петров, познат повече като
Коментари Харесай

Ицо Хазарта по БТВ: Не сте разбрали, тайната на осиновяването не отпада

кадри bTV

Народният представител от ПП-ДБ Христо Петров, прочут повече като Ицо Хазарта излезе по bTV и изясни тъкмо какво се промени за хората, които желаят да открият биологичните си родители. Оказа се, че в опита да обяснят по-просто, медиите са съобщили неверно, че тайната на осиновяването отпада.



“Не отпада тайната на осиновяване. Това, което е признато е едно облекчение за тези, които желаят да знаят истината за произхода си ”, изясни депутатът. Промяната се показва в това, че към този момент няма да се потвърждават “важни условия ”, с цел да научиш коя е майката, която те е родила.

“В 90% от случаите има отводи, тъй като събитията не бяха упоменати на никое място в закона и се правеха свободни тълкувания ”, сподели Ицо Хазарта.

От bTV включиха жена, която от 15 години е във Facebook в групи за хора, които търсят биологични родители или осиновени деца, само че едвам от 2 години води правосъдна борба, с цел да научи истината.



“Съветът ми към тези, които търсят родителите си като мен, да бъдат спокойни, да намерят първо себе си и да бъдат доста деликатни в контакта си. Няма нищо неприятно да искаш да видиш дамата, която те е родила ”, сподели Цветана Байрактарова.

Тя благодари на Христо Петров и другите депутати, които трансформираха закона, с цел да няма повече отводи от съда да ѝ даде достъп до информацията за осиновяването си.



От своя страна той акцентира, че смяната няма автоматизирано да сработи за всички, които са получили отвод за откриване на тайната на осиновяването. Те ще би трябвало да извървят още веднъж процедурата, която минава и през съда.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР