Където и да отида по света, аз съм българин и

...
Където и да отида по света, аз съм българин и
Коментари Харесай

Христо Стоичков: Навсякъде зад името ми пише България, никога няма да вляза в политиката

" Където и да отида по света, аз съм българин и в никакъв случай няма да се промени това. Понякога съм се изпускал да кажа нещо, което не се е харесало на хората, само че такива са били времената и е трябвало да се защитя. Горд съм, че на всички места написа Христо Стоичков - България. Навсякъде България е с мен. Аз съумях да се запазя подобен, какъвто съм. “ Това споделя в изявление за Нова телевизия най-успешният български футболист Христо Стоичков.

 

Славата е с помощта на моето семейство, родители, съотборници, треньори, физиотерапевти. Да, имал съм качества, само че всичко това е с помощта на това. Славата се реализира с доста труд. Лишенията са доста - не съумях да си изгледам децата, непрекъснато пътувах. Марияна беше всичко - и татко и майка. Този човек 34 години е до мен. Няма друга опция, в случай че ти нямаш човек до теб. Тя е индивидът, който е бил постоянно до мен - даже и в най-тежките интервали, споделя Камата.

 

Никога няма да не помни първата ми купа с ЦСКА, най-големият триумф - спечелването на Шампионска лига, 1994 - незабравимото Световно и по-късно - Златната топка и Златната обувка като голмайстор на шампионата, споделя Стоичков.

 

„ Думата " аз " не я употребявам. Кажеш ли " аз ", игнорираш другите към теб. Избягвам го това постоянно. Ние сме като едни актьори, тренираш през седмицата, с цел да излезеш на спектакъла - събота или неделя ", съобщи легендата на българския футбол. 

 

" Много е мъчно да се изчакваш нагоре, само че е доста елементарно да паднеш. Най-трудното в живота е да си на едно равнище. Ние успяхме да реализираме това и искахме да покажем на целия свят къде е България. Футболът от 1994 година е част от великите ни спортни триумфи, за жалост бяхме един от последните.

 

С Лео Меси се познаваме от доста години, аз го познавам още от 2004 година, когато прохождаше във футбола. Може би той ме е харесал, тъй като и двамата сме левичари. Той не се е трансформирал от дете до в този момент. Въпреки всички награди, които ги е спечелил, не се е трансформирал и постоянно ще има моето почитание. Категоричен съм, че Меси е пред Роналдо. Малките не познават бразилския Роналдо, който е международен първенец. Кристиано е Кристиано, само че Роналдо е единствено един - Феномена.

 

Аз имам щастието да работя с най-големите коментатори в международен мащаб - интервютата, които съм вземал, са доста. Направих и няколко филми. Да се срещнеш с толкоз доста първенци е неповторимо. Ние играхме с тези футболисти и се познаваме с тях ", съобщи Христо Стоичков.

 

" Никога не съм мислил да влизам в политиката, аз съм безпартиен. Моята партия е светът. Никога не ми е било фикс концепция да ставам политик. По-добре хората да приказват за мен за футбол, в сравнение с да ме сочат и да споделят ето и ти стана апаш. Това няма да го позволи. Живяхме преди 1989г. и по-късно и доста неща може да се кажат.

 

И двете ми дъщери наподобяват на мен, само че е значимото, че те си вървят по своя път. Аз нямах опцията да бъда всеки ден с моите деца. Сега към този момент е по-различно и мога да се насладя на внучката. Вярно е, че първата внучка ти дава благополучие. Най-голямото ми знамение е, че съумях да си запазя фамилията. Не се научих на отрицателното ", сподели най-успешният български футболист.
  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР