Къде се губят 331 хиляди лева, събрани от фондацията към

...
Къде се губят 331 хиляди лева, събрани от фондацията към
Коментари Харесай

В „bTV Репортерите“: Къде са 331 000 лв., събрани от фондация към Международния женски клуб

Къде се губят 331 хиляди лв., събрани от фондацията към Международния женски клуб на последния Коледен базар у нас?

Защо част от даренията са върнати, а прокуратурата е почнала следствие за обстановката?

В „ bTV Репортерите “ довечера Канна Рачева търси отговорите на тези въпроси.

В писмо до bTV Негово Превъзходителство Ахмед Ал Абдул посочи, че дарената от посолството сума е върната от фондацията на 3 април предходната година. След това представителството на Палестина я е превело на Българския червен кръст за битка с COVID-19.

„ Това, което се вижда още от уеб страницата на фондацията е, че освен донорите са били разтревожени за това по какъв начин се употребяват парите им, ами членове, които питат какво става, за какво не се употребяват парите, за какво президентът на фондацията не дава доклад по какъв начин се харчат парите на фондацията, на което още по-любопитен е отговорът, в който тя написа: „ Имайте поради, че всичко, което пишете тук, отива в съда, аз групирам доказателства за съда, това не е публична „ Facebook “ страница. Но тя е „ Facebook “ страница – да, линкът към тази „ Facebook “ страница е на уеб страницата на фондацията “, споделя Лора Георгиева, юрист, юридически консултант.

„ Нашата посланичка ме пита първо „ какво, за какво “ и сподели дали е рационално ние да желаяме тези пари и аз ѝ споделих, че аз персонално не мога да вземам решения за нея, само че аз я поучавам да не прави това, тъй като съгласно мен не е законно. Защото аз подписвам този контракт, че всички пари, които печелим на този базар, ние ще дарим непосредствено на Женския клуб или по-скоро на фондацията и фондацията след това разпределя на разнообразни планове кой какъв брой пари ще взема. Тези пари нито са мои персонални, нито са на посолството и също действително не са на Женския клуб или на президента “, разяснява Елизабет Костадинова Хуберт, член на Международния женски клуб, Австрия.

Освен Австрия, посолствата на Англия и Съединени американски щати също споделиха, че няма да си потърсят парите назад, само че действително не знаят къде са тези суми сега.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР