Кадър YoutubeВизитата на руския патриарх Кирил и назидателно-нравоучителното му поведение

...
Кадър YoutubeВизитата на руския патриарх Кирил и назидателно-нравоучителното му поведение
Коментари Харесай

Позиция в рейтингово руско телевизионно шоу: Българите са предатели и негодяи!

Кадър Youtube

Визитата на съветския патриарх Кирил и назидателно-нравоучителното му държание по отношение на българския президент Румен Радев, което беше показано на видеозапис, се трансформира в съществено раздухана тематика и в Русия. Много огромно внимание по въпроса за какво Румен Радев отдаде самопризнание на формалната заря пред Народното събрание с думите: " По бранните полета на Руско-турската освободителна война починаха доста воини от доста нации - руснаци, румънци, финландци, украинци, белоруси, поляци, литовци, сърби и черногорци. За всички тях България е финален дом, тях ние почитаме като свои герои " отдели вечерното политическо токшоу на втория най-гледан ефирен канал в Русия " Россия 1 ", написа Actualno.com.

Водещ на предаването е Владимир Соловьов – индивидът, чиито изявленията с съветския президент Владимир Путин са основа на кино лентата от 2015 година " Президентът ". " Россия 1 " е канал, който доближава рейтинг от 75%, като пред него е единствено " Прямой ефир ". Пръв огън в предаването открива Семьон Багдасаров, някогашен народен представител и анализатор, прочут с позицията си, че Башар Асад би трябвало да бъде опазен като президент на Сирия. Багдасаров избълва впечатляващи изказвания, като да вземем за пример, че българите били 600 години под турско иго и че никой в Европа не се интересувал от тях, когато ги клал башибозукът.

Под " башибозук " обаче той схваща „ албанците “ и поради действията им като башибозук сърбите още ги мразели. " Българите са предатели и негодяи, които не помниха кой ги е освободил ", съобщи с пяна на уста Багдасаров и разгласи Румен Радев за проамерикански надъхан, тъй като учил в Съединени американски щати и в предизборната си акция го изтъквал като преимущество. Той жигосва и ръководството в България като " дегенератско ", като избухва, че българският народ бил признателен, само че ръководещите били проамерикански настроени. Багдасаров блесна и с алюзия, употребявайки името на Гай Юлий Цезар - че по-малките не може да бъдат съдружници на по-големите, единствено техни васали.

Водещият Соловьов пък направи отпратка, в жанр " професор желае от студент на изпит да изброи поименно всички жертви от Втората международна война – за какво не са упоменати безусловно всички нации в съветската имперска войска, откакто се благодари на други, с изключение на на руснаците. 

Деканът на Висшето учебно заведение по телевизионна публицистика на МГУ Виталий Третяков също изцяло утвърждава държанието на патриарх Кирил, тъй като то било по-ефикасно даже от политическото управление на страната, тъй като може да заема откровени позиции, които на политическо равнище езикът на дипломацията не разрешава. " Какви братя са ни българите, украинците|, пита Третяков и напомня, че значими знаци на българската държавност носят имена на руснаци, като да вземем за пример храм-паметникът " Александър Невски ", само че в България осквернявали тъкмо знаци и монументи, които показвали ролята на Русия за българската страна.

Третяков не загатна тъкмо име, само че от думите му стана ясно, че засяга Паметника на руската войска. Русия не върви след безстопанствен гъз, а България го прави - по задника на Брюксел, на Вашингтон, наля още масло в огъня политологът Сергей Михеев, съгласно който в Европа било съвременно да се приказва срещу Русия.

Заместник-председателят на опозиционната партия " Яблоко " Николай Рибаков пази малко по-умерен звук и показва, че в България има огромно почитание към съветския народ. " За да имаме положителни връзки с другите страни, би трябвало неизменност ", отбелязва той, визирайки не военното, а икономическото съдействие като ключ за това.

Рибаков беше безапелационен, че в актуалната действителност би трябвало да се търсят сътрудници, а не съдружници в смисъла, влаган преди години, с цел да взема решение Русия преди всичко личните си проблеми и проблемите на своите жители. Опитите му да накара Багдасаров да влезе в по-умерен звук обаче бяха несполучливи.

Писателят Михаил Велер също поддържа Рибаков, като язвително опонира, че Русия може и да смени държавните управления на всичките си съседи, само че това няма да накара народите им да заобичат Русия. Велер означи и, че не за пръв път за 3 март в публични речи се изрича благодарност към героите от други нации, взели участие в съветската имперска войска при войната с Османската имерия. Писателят, обаче, акцентира, че и в Първата, и във Втората международна война България преследвала " лични геополитически цели " и влизала в съюзи, в които се намирала и Турция, само че това е народен интерес и че с метод на напън Русия единствено си основава врагове измежду страни, с чиито нации в разнообразни исторически интервали е воювала един до друг и е дружно са давали свидни жертви.

Владимир Сергиенко, също публицист, разказа България като страна, в която се преплитат доста ползи и акцентира, че все пак има положително отношение към Русия – на база персонални усещания, изткъвайки, че единствено преди година е бил в България и че там се четат книги на съветски писатели. " Никой не ви чете книжките ", язвително му отвърна Багдасаров, на което Сергиенко реагира с думите: " Това, че Вие не четете, не значи, че и други го вършат ". Той не отхвърли, че има демонизация на Русия " в България, в Полша ", само че изрично не се съгласи, че може да се приказва за изменничество, тъй като и след разпада на Съюз на съветските социалистически републики Москва е изоставила за дълго страните, с които другояче преди била близка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР