кадър: vimeo/Военната хунта, която завладя властта в Мианмар в резултат

...
кадър: vimeo/Военната хунта, която завладя властта в Мианмар в резултат
Коментари Харесай

Водачът на военната хунта в Мианмар Мин Аунг Хлайн иска пари от Русия

кадър: vimeo/

Военната хунта, която завладя властта в Мианмар вследствие на прелом и кървави ограничения за митинги, разчита на вложения от Русия. Според Financial Times това e съобщил водачът на хунтата военачалник Мин Аунг Хлайн, който се самоназначи за началник на Държавния административен съвет - най-висшата власт за интервала на военното състояние, съобщи finanz.ru

След преврата и митингите, по време на които военните използваха огнестрелни оръжия, убивайки над 300 стачкуващи, в това число 14 деца, Съединени американски щати и Европейският съюз постановиха наказания, а Япония спря икономическа помощ за Мианмар, където една четвърт от популацията е под линията на беднотия и Брутният вътрешен продукт на глава от популацията се приближава до индикаторите на Замбия и Етиопия и е оскъдните 1,3 хиляди $ годишно.
Но Русия, която доставя оръжие на Мианмар - от изтребители Су-30 до ракетната система за противовъздушна защита Панцир - изпрати заместник-министър на защитата Александър Фомин на боен церемониал в страната, съпроводен от делегация на публицисти.
Мин Аунг Хлайн, приветствайки руснаците, сподели, че Русия е „ същински другар “.

„ Мианмар чака вашите предприемачи “, сподели генералът, който преди този момент беше награден с медала на Министерството на защитата на РФ „ За подсилване на бойната общественост “.
Фомин от своя страна съобщи: „ Мианмар е благонадежден съдружник и стратегически сътрудник на Руската федерация в Югоизточна Азия и Азиатско-Тихоокеанския район като цяло “.
Оказвайки се в геополитическа изолираност след анексирането на Крим и краха на връзките със Запада, Русия търси съдружници и ги намира измежду най-кървавите режими в света.
Решението да се поддържа намерено военният прелом в Мианмар е " междинният пръст, показан на Запада ", сподели Александър Габуев, началник на азиатските проучвания в московския център " Карнерги ". Смисълът на този жест е: „ можем да вършим каквото желаеме “, изяснява той. Има обаче малко опасности за Москва. „ Мианмар е надалеч от Русия, тъй че няма да им се постанова да се оправят с бежанците или последствията, в случай че хунтата падне “, споделя Ерви Лимахуе, шеф на Програмата за власт и дипломация в Австралийския институт Лоуи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР