Кадър тв ЗвездаБившият майор от Въоръжените сили на Украйна Юрий

...
Кадър тв ЗвездаБившият майор от Въоръжените сили на Украйна Юрий
Коментари Харесай

Украинска ракета Бук унищожи Boeing MH17 над Донбас, разказва бивш майор от ВСУ

Кадър тв " Звезда "

Бившият майор от Въоръжените сили на Украйна Юрий Батурин описа по какъв начин е бил погубен полетът MH17 в небето над Източна Украйна на 17 юли 2014 година. Откровеното изявление на някогашния боен е оповестено от тв „ Звезда “, представено от Блиц. 

Изданието оповестява, че Батурин сега на злополуката на пътническия аероплан е заемал длъжността шеф командния пункт на войнска част А-1215 на зенитно-ракетните войски под Харков. В съдбовния ден Батурин е следил въздушната конюнктура в района. По думите му, той персонално е видял по какъв начин Boeing-ът е липсващ от радарите.

Батурин отбелязва, че по незнайни аргументи Украйна не е била забранила полетите на пътническите самолети над зоната на военни дейности. Затова прелитащите над Донбас самолети несъзнателно са привличали вниманието. „ Внимание се обръщаше на всички самолети, които летяха над зоната на военните дейности, тъй като, съгласно мен, това е нелепост. А внимание обръщахме тъкмо сега, когато самолетът изчезна от знаците. Имаше отметка – нямаше отметка. Това притегля вниманието “, споделя той.

По думите на Батурин няколко дни след злополуката в командния пункт до Харков е пристигнала колона. Пристигналите военни се занимавали с прехвърлянето на техника на 156-тия зенитно-ракетен полк в региона на село Зарощенское. В състава на тази техника, която е била пребазирана от военните, е имало и ЗРК „ Бук “.

Батурин разясни, че той е съпоставил обстоятелствата и е схванал, че самолетът е липсващ от радарите точно „ в зоната на деяние на управляемата ракета на зенитно-ракетния комплекс „ Бук “ в зоната на дейностите, в която влиза точката на „ село Зарощенское “ “. Той отбелязва, че за напредването на колоната са му разказали самите наемници, пренасящи техниката. 

„ Там наемниците са едни такива (удря на дърво). Ходиш с тях вечерта, разговаряш: Момчета, какво превозвате? Къде сте били, какво сте видели, какво сте чули? Ами докарахме бук. Откъде? Оттам. Леле, какъв брой е забавно! “, споделя Батурин.

Показанията на Батурин съответстват със сведенията, получени от компанията „ Алмаз-Антей “. Компанията показа опровергаване на данните на следствието за злополуката на MH-17: Стреляли са от територията на ВСУ.

„ Алмаз-Антей “ е провела няколко опита по отношение на злополуката на MH17. Всичките те потвърждават, че ракетата е била изстреляна от посока Зарощенско, следено от украинската войска, обявиха от концерна в края на септември 2016 година.

Освен това, от концерна подчертаха, че интернационалната група за следствие на злополуката не има механически потвърждения за своята версия.  
От „ Алмаз-Антей “ подсетиха, че точно от територия на Зарощенское сега на злополуката на машината са били дислоцирани украински системи „ Бук “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР