Кадър ТолоНяколко хиляди души сформират отряди, които да се изправят

...
Кадър ТолоНяколко хиляди души сформират отряди, които да се изправят
Коментари Харесай

Няколко хиляди сформират отряди, които да се изправят срещу талибаните в Афганистан

Кадър Толо

Няколко хиляди души образуват отряди, които да се изправят против талибаните в Афганистан. Това става в северната провинция Панджшир, заяви ТАСС.

През последните дни се основават отряди за опозиция измежду локалното население узбеки и хазарейци, които да се опълчват на талибаните. Властите там не ги признават и в никакъв случай няма да го създадат, твърди източникът. Освен това от прилежащите райони в Панджшир са пристигнали доста преселници, главно дами и деца, избягали от талибаните.

Твърди се, че сега не престават въоръжените конфликти сред бойците на „ Талибан “ и отрядите на съпротивата в североизточните провинции Каписа и Тахар.

„ Всички тези събития предвещават нова революция в Афганистан “, счита източникът.

Вчера вицепрезидентът на страната Амрула Салех съобщи, че при отсъствието на президент, според конституцията, той би трябвало да извършва длъжността на държавен глава, осведоми БГНЕС. Той прикани афганистанците „ да се причислят към съпротивата “ против талибаните, като акцентира, че „ при никакви условия няма да се покори “ на бойците.

По информация на излъчващата от Бейрут проиранска телевизия „ Ал Алам “, правилните на Салех въоръжени сили са завзели региона Чарикар в провинция Парван, прогонвайки оттова талибаните. Водачът на Националното ислямско придвижване маршал Абдул-Рашид Достум изпрати 10 хиляди бойци до дефилето Панджшир

Ахмад Масуд - наследник на авторитетния в миналото водач на таджикската общественост в Афганистан Ахмад Шах Масуд (1953-2001), в писмо, оповестено на 16 август във френското списание „ La règle du jeu “, разгласи организирането на опозиция против талибаните, чийто център ще бъде провинция Панджшир. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР