Кадър:RTРазузнавателните служби на Съединените щати се опасяват, че терористични групировки

...
Кадър:RTРазузнавателните служби на Съединените щати се опасяват, че терористични групировки
Коментари Харесай

ООН свиква специална среща за Афганистан

Кадър:RT

Разузнавателните служби на Съединените щати се притесняват, че терористични групировки могат да употребяват 20-ата годишнина от атентатите от 11-и септември и последните събития в Афганистан за агитация и рекрутиране на нови членове. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш привиква интернационална среща за Афганистан на 13-и септември. Талибаните оповестиха, че са открили цялостен надзор над страната.

Радикалното придвижване заяви, че съпротивата в Афганистан е победена и че управлява цялата територия на страната.

" Слава на Бога, Панджшир е надвит ", разяснява един от талибаните.

Лидер на антиталибанските сили в провинция Панджшир обаче съобщи, че те не са се предали. Бившият вицепрезидент Амрула Салех призна, че обстановката е сложна. Представител на съпротивата оповестява за 350 убити талибани, само че не и за броя на жертвите от силите на Ахмад Масуд. Вашингтон е в непрекъснат контакт с американците, останали в Афганистан.

" Продължаваме да поддържаме канали за връзка с талибаните по въпроси, които са значими за нас, като стартираме с уговорката да се разрешава на хора да напущат Афганистан, в случай че го желаят ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати.

Антъни Блинкен отпътува за Катар, където ще се срещне с водачите на страната и с афганистански представители, само че не и с талибани. Съединените щати приготвят места за 50 000 афганистански бежанци в осем военни бази в страната. В момента има съмнение, че 100 от тях, към този момент влезнали в Америка, са по отношение на терористични групировки.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш привиква интернационална среща за Афганистан. Тя ще се организира на 13-и септември в Женева, на равнище министри. Форумът е отдаден на филантропичната поддръжка за страната.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР