Кадър Пиксабей и ОркасБеларус ще се превърне в черна дупка,

...
Кадър Пиксабей и ОркасБеларус ще се превърне в черна дупка,
Коментари Харесай

Беларус става Черна дупка в Европа

Кадър Пиксабей и Оркас

Беларус ще се трансформира в черна дупка, откъсната от Европа.

Евролидерите взеха решение да затворят европейското въздушно пространство за самолетни компании и самолети от Беларус, съобщи debati.bg.

Препоръчва се на страните членки да заобикалят беларуското въздушно пространство. Някои самолетни компании към този момент повдигнаха въпроса за прелитането над територията на Беларус.

Латвийската самолетна компания „ Air Baltic “ и унгарската „ Wizz air “ взеха решение да не летят над Беларус след случая. „ Lufthansa “ разгласи, че стопира полетите на своите самолети във въздушното пространство на Беларус.

„ Във връзка с развиването на актуалната обстановка сега стопираме полетите във въздушното пространство на Беларус “, се споделя в изказване на самолетната компания. „ Air France “ също разгласи, че стопира всички полети през въздушното пространство на Беларус в сходство с рекомендацията на Европейски Съюз.

Авиокомпанията показва в изказване, че е „ взела под внимание “ заключенията от срещата на върха на Европейски Съюз в понеделник и е спряла полетите във въздушното пространство на Беларус „ до следващо известие “, като добави, че самолетите, които към този момент са във въздуха, ще имат модифицирани полетни проекти В понеделник Англия приключи лицензите на всички авиопревозвачи на Беларус.

Британският регулатор прекрати лиценза на беларуската самолетна компания „ Белавия ” да прави полети до Обединеното кралство. „ На самолетите на английските самолетни компании ще им бъде неразрешено да летят над територията на Беларус “, заяви в Туитър министърът на превоза Грант Шепс.

Ситуацията към полетите до и през Беларус ескалира на фона на спешно кацане на аероплан на „ Ryanair “ в Минск. Самолетът по маршрута Атина – Вилнюс кацна на летището в Минск същия ден след известието за взривно устройство на борда.

Информацията за взривно вещество не беше доказана. В белоруската столица беше изяснено, че на борда на този аероплан е един от създателите на канала NEXTA Telegram Роман Протасевич.

Той е приет за екстремист в републиката и е търсен от управляващите. Задържан е от чиновниците на реда на Беларус. Вечерта на същия ден самолетът излетя от Минск и скоро кацна във Вилнюс.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР