Кадър от церемонията по встъпване в длъжност на Тръмп Американският

...
Кадър от церемонията по встъпване в длъжност на Тръмп Американският
Коментари Харесай

Ново бомбастично самохвалство на Тръмп бе опровергано от фактите


Кадър от церемонията по встъпване в служба на Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп е удовлетворен от речта си за положението на съюза, която произнесе във вторник пред двете камари на Конгреса. Той написа в Туитър, че са я гледали 45,6 милиона, което било връх по зрителски интерес. Експерти по разбор на данните за зрителската публика обаче споделят, че това не е правилно, съобщи Асошиейтед прес.

" Благодаря на всички за поздравленията и за мненията за речта за положението на съюза ", написа Тръмп в Туитър. " 45,6 милиона души я гледаха, това е най-голямата численост в историята ", добави той.

Данни на института Нилсен, който проучва зрителската публика, демонстрират обаче, че през 1994 година речта на президента демократ Бил Клинтън е била гледана от 46,8 милиона фенове.

През 2002 година речта на президента републиканец Джордж Буш-младши е била гледана от 51,7 милиона души.

А първата тирада за положението на съюза на президента демократ Барак Обама е била гледана от 48 милиона души.

Това демонстрира, че изказванията на Тръмп не са правилни и припомня за полемиката, избухнала при започване на президентския му мандат още веднъж за броя на феновете.

След церемонията по полагане на клетва на Тръмп като президент се появиха фрагменти, съпоставящи я с церемонията на Барак Обама осем години преди този момент. От фрагментите се виждаше, че хората, участвали на полагането на клетвата на Обама, са били повече от присъствалите на церемонията на Тръмп.

Тогава Тръмп натовари представителя на Белия дом Шон Спайсър със задачата да разяснява фрагментите. Пред зала цялостна с изумени публицисти Спайсър сподели с извънредно нападателен звук, че множеството участвало на церемонията на Тръмп е било по-голямо от това на церемонията на Обама, добави, че медиите бъркат и съобщи, че дебатите по въпроса са завършили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР