Кадър НоваСблъсъци между хиляди жени и полиция в Истанбул.Турската полиция

...
Кадър НоваСблъсъци между хиляди жени и полиция в Истанбул.Турската полиция
Коментари Харесай

Хиляди жени на бунт в Истанбул след отказа на Турция от Европейската конвенция срещу домашно насилие

Кадър Нова

Сблъсъци сред хиляди дами и полиция в Истанбул.

Турската полиция употребява сълзотворен газ против протестиращите.

Хиляди активистки се събраха на митинг против излизането на Турция от Конвенция на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, известна Истанбулската спогодба, което публично стана факт през вчерашния ден. Стигна се до конфликти сред полицията и стачкуващите, след което силите на реда разпръснаха протестиращите.

През март президентът Реджеп Ердоган разгласи, че Турция излиза от Договора за предварителна защита и битка против насилието по отношение на дами и домашното принуждение. Правозащитни организации предизвестяват, че това дава рисков сигнал и излага дамите на нараснал риск от принуждение.

От страните в Европейски Съюз България е единствената страна, която отхвърли да се причисли към Конвенцията против домашно принуждение.

В същото време България е и преди всичко в Европейски Съюз по домашно принуждение и битови убийства. 
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди  1  0(преди 1 час) Рейтинг: 24764 | Одобрение: 5024 Какво да очакваш от първичен мозък като тоя ердоан! Ай да слизат да си го прибират към този момент тоя нехранимайко! Жените да се съберат и да го изметат тоя! Еййй няма да свършат говедата дето желаят да са отпред на народите! МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката! Напиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР