Кадър: Нова ТвЗа тези избори национална кампания нямаше. Недостатъкът й

...
Кадър: Нова ТвЗа тези избори национална кампания нямаше. Недостатъкът й
Коментари Харесай

Буруджиева и Антоанета Христова посочиха коя е интригата на местния вот

Кадър: Нова Тв

За тези избори национална акция нямаше. Недостатъкът й беше опитът да се излезе от политическото. В дебатите видяхме повече говорене за плочки и тротоари, в сравнение с за политики, разяснява доцент Татяна Буруджиева.

„ Политическото е това, което липсва на нашето общество. Хората са изтощени от физиономии и персони, а не от политики. Неправилно се образува в хората мнението, че това, което се показва, е политиката. Колкото по-сериозни политически играчи има, толкоз повече сила ще демонстрират хората да ги поддържат ”, уточни тя пред Нова телевизия.

По думите й, интригата на тези избори е ще съумеят ли жителите да изберат кмета, който ще им свърши най-вече работа. При партиите интригата е ясна.

„ Нараства желанието на хората за политическо присъединяване ”, уточни  тя.

" Местните избори ще са решаващи за вътрешнопартийните преструктурирания ", уточни Буруджиева. 

Според проф. Антоанета Христова, през миналата акция партиите е трябвало да изберат най-адекватните тактики. „ Всяка партия трябваше да се оправи с проблемите си на национално равнище и да излъчи персона, която да бъде разпозната през политическия фокус.

Все повече митът, че претендентът е непартиен, стартира да отстъпва. Все повече аргументът партиен мажоритарен претендент набира скорост. Посланията бяха дефинирани от претендентите, които се опитваха да избягат от политическото.

Да хванеш повече гласоподаватели от една партия не е просто да се откажеш от партията ”, уточни тя.  

Според Христова у хората има една първична отмалялост. „ Последните 2 години общият народен декор на политически конфликт е доста изострен, доста абсурден. Постоянно следим конфликти, които са във високия указател на спора.

Умората идва повече от националните взаимоотношения на някои партии. И настройката на хората е към този момент не толкоз да следят кавги, а да видят действителни политики в по-спокойна среда ”, разяснява проф. Христова.

Според нея интригата на тези избори в огромна степен е дали смяната на статуквото ще се получи в някои от градовете. Това щяло да предопредели по-нататъшното държание на партиите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР