кадър: Нова твТой е вписан за член на Съвета на

...
кадър: Нова твТой е вписан за член на Съвета на
Коментари Харесай

Министърът на финансите Валери Белчев бил в дружество от черен списък за измами

кадър: Нова тв

Той е вписан за член на Съвета на шефовете на 16.09.2021 година и досега не е отписан от комерсиалния указател, което слага въпроса за точното осъществяване на нормите на Конституцията.

Той е вписан за член на Съвета на шефовете на 16.09.2021 година и досега не е отписан от комерсиалния указател, което слага въпроса за точното осъществяване на нормите на Конституцията.

Скандалите със служебните инистри не секват., пише epicenter.bg.

Новият финансови министър Валери Белчев е бил пълномощник на компания, която е вкарана в сигнален лист за измами от КФН, а близостта му с Кирил Петков го урежда без конкурс за представляващ Държавна консолидационна компания.

Комисията за финансов контрол излязла с предизвестие на 10 март 2021 година

Притеснителен факт за компания, която е включена в черен лист за измами, само че обвързвана с новия финансов министър Валери Белчев, шокира висши чиновници от финансовото министерство, оповестява “Труд ”.

Оказва се, че Белчев е бил пълномощник на компания “Глобал Стратеджи ” ЕАД в интервала 17.11.2020 година до 26.03.2021 година В началото на март тази година (10.03.2021 г.) обаче от Комисията по финансов контрол разгласяват сигнален лист с компании, за които са постъпили забележителен брой тъжби от български жители, които настояват, че са изгубили парични средства в резултат на осъществени измами. Сред осемте компании е “Глобал Стратеджи ” ЕАД.

Буквално 16 дни по-късно Белчев е премахнат като пълномощник от компанията.

Белчев е в топли връзки с “харвардските ” фрагменти Асен Василев и Кирил Петков, припомниха още от управителни дирекции в министерството на финансите.

След нарушаването на Закона за обществените предприятия Кирил Петков назначава Валери Белчев без конкурс за представляващ Държавна консолидационна компания. Той е вписан за член на Съвета на шефовете на 16.09.2021 година и досега не е отписан от комерсиалния указател, което слага въпроса за точното осъществяване на нормите на Конституцията.

Връзките с Кирил Петков се преплитат и по харвардска линия. Белчев е в управлението на Сдружение “Български Харвард Клуб ”, дружно с юристката на Кирил Петков - Лена Бориславова, назначена в Българската банка за развиване (ББР) на контракт от 7000 евро без Данък добавена стойност на месец и спомагателни 140 евро без Данък добавена стойност на час.

Новият длъжностен финансов министър е бил за малко и чиновник на Българската банка за развиване, само че доста бързо договорът му е останал без възобновяване.

 

 

 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР