кадър Нова твТопла и дъждовна зима без сняг предвижда проф.

...
кадър Нова твТопла и дъждовна зима без сняг предвижда проф.
Коментари Харесай

Георги Рачев: Зимата се очертава топла и дъждовна, сняг няма да има за Нова година

кадър Нова тв

Топла и дъждовна зима без сняг планува проф. Георги Рачев.

Обещаният от синоптиците сняг на Стефановден остана мираж, той падна западно от България. Няма да има и на Нова година, съобщи климатологът проф. Георги Рачев.

" Времето към коледните и новогодишните празници не е просто топло. То е горещо. Като съпоставяме с  Великден – тогава времето е много по-студено, по отношение на дните до Нова година. Това не е нещо извънредно ", добави той, представен от.

Над България сега има един леден фронт, който обаче няма да промени значително обстановката с времето. Това се дължи на високото атмосферно налягане и влажният въздух, който идва от Атлантическия океан. Когато обаче тази по-голяма мокрота доближи територията на Западните Балкани – тя изчезва.

" Затова обещахме и сняг на Коледа, само че той падна западно от България. Затова чакаме по-студения въздух, който ще нахлуе към Нова Година, да донесе захлаждане. Не се чакат обаче обилни превалявания от сняг ", съобщи професор Рачев.

Декември е бил мокър с превалявания, които са попълнили водния баланс в язовирите. Около Нова година ни чакат температури към 11 градуса, само че по-късно ще нахлуе по-студен въздух. Той обаче няма да намали живака в термометрите доста. " Поне до 5-6 януари, няма да има негативни температури ", безапелационен е Рачев.

Над 1200 метра ще има условия за каране на ски, само че на по-ниските места снегът е малко.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР