кадър Нова твСредно с по около 64 лева скачат всички

...
кадър Нова твСредно с по около 64 лева скачат всички
Коментари Харесай

Социалният министър: Пенсиите скачат средно с по 64 лева

кадър Нова тв

Средно с по към 64 лв. скачат всички пенсии в страната. Това съобщи служебният министър на обществената политика Гълъб Донев пред Нова тв.

" С новия коефициент се вадят от линията на беднотия над 120 000 пенсионери. Общо 2,08 млн., тоест всички пенсионери, ще получат нарастване от 12,5%, това е приблизително 64 лева Предложението ни е 50-те лв. да бъдат получавани до 1 октомври ". Това съобщи в " Офанзива с Любо Огнянов " служебният министър на труда и обществената политика Гълъб Донев.

За задачата няма да бъде издаден дълг, а средствата ще бъдат взети от нарасналата събираемост.

Според него към 930 000 души нямаше да получат нарастване, в случай че бе взет предвид средния осигурителен приход от 2019 г. 

Той разяснява и дали му е отправяно предложение да остане министър в държавно управление на Има Такъв Народ.

" Не са водени диалози за пост в постоянен кабинет. Ако има такова предложение, би трябвало да бъде ясно какви са целите ", съобщи Донев.

По думите му идващото ръководство може да се възползва от направеното от служебното държавно управление – да бъде намерено, професионално, да се бори с корупцията по високите етажи на властта, да работи с мисъл за хората и да има грижата към най-уязвимите групи на обществото.

" Не сме работили реваншистки, а положихме старания и свършихме голяма работа – равнява се на 1,5-2 година естествена работа на постоянен кабинет ", акцентира Донев.

За новата обществена добавка той показа, че всички пенсионери над 65 година, които имат приходи от някакъв тип активност, само че под линията на беднотия от 369 лева, ще получават месечна финансова помощ. Тя ще бъде изчислявана самостоятелно за над 413 000 души. Необходимо е да се подаде заявление.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР