Кадър Нова твРодители от Бургас протестират срещу строежа на 6-етажна

...
Кадър Нова твРодители от Бургас протестират срещу строежа на 6-етажна
Коментари Харесай

Бургаски абсурд: Разрушиха училищна сграда, за да строят блок в двора на школо

Кадър Нова тв

Родители от Бургас стачкуват против градежа на 6-етажна жилищна постройка, чиито градеж е почнал единствено на метри от учебен корпус, построен с европейски средства. В него се намира актова зала, образователни стаи и библиотека. На безусловно метър от учебния корпус е почнал градеж на блок, споделя в репортаж Цеца Алексова от Нова тв. 

Поводът за нашето неодобрение е безобразието, което се прави на територията на едно българско учебно заведение " Любен Каравелов "   - Бургас. Разрушена е по-голямата част от оградата на учебното заведение и съгласно направения план новия градеж се намира на територията на учебното заведение, разяснява предстедателят на учебното настоятелство Ивайло Беловски.



Новият образователен корпус има разстояние от новия градеж към метър и половина. Според проектантите тук се прави калкан, само че това не е никакъв калкан, тъй като тук има най-малко 20 прозореца, които ще бъдат закрити от новия блок, а това е светлината, от която се нуждаят децата, които употребяват образователния корпус, уточни той.

Директорът на учебно заведение незабавно е подал недоволство, щом е почнало рушенето на учебната постройка. " Веднага извиках техническия началник на плана, а по-късно пристигна и притежателя. Те настояват,  че нямало да има проблем  с осветлението, че терасите щели да са вътрешни. Забраних рушенето на оградата, само че тя за час беше срината ", разяснява школския шеф.

" Къде ще излязат децата, в случай че стане нещо в постройката. също така са потъпкани всички закони ", разясняват родители.

Има заповед за инспекция от страна на общината и има заповед за прекъсване на градежа. В момента се преработва подробния организационен проект. Тъй като постройката е прекомерно покрай учебното заведение, градежа е спрян и няма да продължи до момента в който не се преработи Подробен устройствен план.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР