кадър: Нова твПроф. Маринов подчерта, че въпросът с канадското гражданство

...
кадър: Нова твПроф. Маринов подчерта, че въпросът с канадското гражданство
Коментари Харесай

Александър Маринов: Бих посъветвал президента да проведе още веднъж разговори

кадър: Нова тв

Проф. Маринов акцентира, че въпросът с канадското поданство на министър Кирил Петков би трябвало да бъде решен от Конституционния съд, само че добави, че в проблема има и политическа страна.

" Възможността за държавно управление с третия мандат е по-скоро теоретична. Би могло да стане на практика при две благоприятни условия - " ИТН " да преразгледа досегашната си позиция, за което няма признаци. втората е - да се реализира избиране на държавно управление посредством влияние върху кворума, само че това е слаб политически вид. След всичко, което се случи през последните седмици, доста по-голяма е вероятността да се отиде на нови избори ". Това разяснява пред БНР проф. Александър Маринов, ръководител на Съвета за стратегическо развиване при президента.

" Безусловно доверието на обществото, че едно държавно управление ще работи на основата на правила, а не на основата на уравновесени ползи, е доста значимо. Важно е по какъв начин ще бъде определено и по какъв начин ще тръгне едно хипотетично държавно управление, само че е доста значимо по какъв начин ще си прави работата. Ако то съумява да се оправя и работи намерено, умело и се регистрира пред обществото, то може да завоюва това доверие. Проблемът е, че формулата на поддръжката е много проблематична и едно такова държавно управление надали ще има здрава парламентарна поддръжка, която е нужна при оправянето с рецесии ".

По думите му въпросът е не просто на кого ще бъде връчен третият изследователски мандат, а дали останалите ще се спогодят за някакво практическо деяние с изгледи за триумф, тъй като другояче жестът ще е със символно значение.

" Бих посъветвал президента Румен Радев да организира още един път диалози с евентуалните участници в един вероятен кабинет преди да връчи мандата ", сподели проф. Маринов.

Според председателя на Съвета за стратегическо развиване при президента концепцията за издигането на служебния кабинет като постоянно държавно управление е хипотетично добра, само че мъчно осъществима.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР