кадър Нова твНие мостове не сме взривявали. Това коментираха от

...
кадър Нова твНие мостове не сме взривявали. Това коментираха от
Коментари Харесай

ИТН: Ние мостове не сме взривявали, сядаме на масата за преговори

кадър Нова тв

Ние мостове не сме взривявали. Това разясниха от Има Такъв Народ и споделиха, че сядат на масата за договаряния.

Парламентарната рулетка направи още един ход и към този момент тече срокът, в който президентът Румен Радев би трябвало да избере кой ще получи третия мандат. В същото време се чака да стартират и консултациите, инициирани от „ Изправи се БГ! Ние идваме ” за образуване на постоянно държавно управление. А в ефира на NOVA от най-голямата партия в Народното събрание – „ ИТН ”, отвориха вратата за нови диалози с по този начин наречените партии на митинга. С обяснението, че това е политика и не са „ взривявали мостове ”.

Новите договаряния сред партиите ще стартират след ден. Покана за тези диалози ще получат и от „ ИТН ”, макар че към този момент обявиха, че ще са безапелационна съпротива. Вратата обаче се оказа отворена. Това стана ясно в ефира на NOVA от думи на депутата от Има Такъв Народ Димитър Гърдев. Той уточни, че изискването им за поддръжка и в предходния парламент, и в този момент е да не вземат участие в договаряния с партии на статуквото - Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ. Заради това и в случай че третият мандат бъде подсилен от една от тези партии, то те ще си останат в съпротива.

„ В политиката са вероятни доста неща. Нека да забележим какво е предлагането. Това е политиката, това е разискването. Няма взривяване за мостове, както се приказва за нашата партия. Ние сме диалогични. Но дано не спекулираме – не знаем какво ще бъде предлагането, дали въобще ще се стигне до трето предложение, да не се върне и този мандат ”, разяснява Гърдев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР