Кадър Нова твЛекари, медицински сестри и санитари протестират тази сутрин

...
Кадър Нова твЛекари, медицински сестри и санитари протестират тази сутрин
Коментари Харесай

Протестиращи лекари в София спират движението по булеварда пред Педиатрията

Кадър Нова тв

Лекари, медицински сестри и санитари стачкуват тази заран пред столичната Педиатрия. През пет минути те блокират придвижването по булеварда пред болничното заведение. Днес стартира да тече и 10-дневния период, който лекарите дават като толеранс на управляващите преди да стартират с ефикасни протестни дейности и подаване на оставки, заяви Нова тв.

Към днешна дата ние нямаме никакъв формален документ, че Здравната каса анулира лимитите за настаняване на болните деца в болничното заведение. А по отношение на диагтнозите и по този начин наречената кодировка на кревати, и все още работим по остарелия метод - с съответни кодове по клиники, разясняват лекари. 

Никога не сме отказвали настанявания на деца в нашата болница, без значение от всичко, само че това е ставало за сметка на бюджета на лечебното заведение. 

На този стадий има разговор единствено по едно от настояванията. Нито едно от главните претенции не е стартирано да се дискутира, т.е. ние не виждаме воля от страна на ръководещите, на здравното министерство да дискутира въпросите за в допълнение финансиране, повишение на заплатите на  личния състав и отпадане на лимитите в детското опазване на здравето. 

В края на всеки месец има прилепяне във връзка с това, в случай че сме достигнали лимита, да се ограничи приема на пациенти. Ние в никакъв случай не сме отказвали банкет на дете в нашата болница и това нормално става за сметка на нашите заплати, уточни една от протестиращите. 

Вчерар имахме заседание на чиновниците и взехме решение да дадем период от 10 дни на властимащите да стартират работа по нашите претенции. След това или ще пристъпим към групова оставка, или към ефикасни протестни дейности, разясняват лекари.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР