Кадър Нова твЕдинна ставка за минимална европейска заплата не е

...
Кадър Нова твЕдинна ставка за минимална европейска заплата не е
Коментари Харесай

Елена Йончева: Как Борисов постигна рекордно малко безработни българи! Като ги изгони от страната

Кадър Нова тв

Единна ставка за минимална европейска заплата не е допустимо, това е  популизъм, само че би трябвало да продължим да приказваме по този въпрос. Най-тежкото следствие е безработицата - в случай че ти като шеф даваш през днешния ден 800 лв. заплата, а на следващия ден би трябвало да даваш 2000 лева, какво ще направиш - ще затвориш. Най-потърпевши ще бъдат дребните и междинните предприятия. Но ние споделяме, че сме за работа за дефиниране на общ принцип за минимални европейски заплати. Сега вървят разнообразни полемики дали да е % от междинната заплата, само че би трябвало да се вземат и действителностите. Това разяснява Мария Габриел в избирателен спор по Нова тв против Елена Йончева.

``
реклама

Това е идята на левицата в Европа да има обща минимална европейска пенсия и минимална европейска заплата. Ние предлагаме заплатата да е най-малко 60% от междинната европейска заплата, разяснява Елена Йончева. 

България и Румъния потеглиха дружно по пътя за Европейски Съюз с почти еднакви  стопански индикатори, даже ние бяхме малко по-добре. Какво се случва в Румъния сега - 446 евро е минималната им заплата в страната. Средната им заплата е 1018 евро, разяснява Йончева.

Заплатата в България не може да е като в Люксембург. Но заплатата в България би трябвало да дава отговор на стандарта на живот, на покупателната дарба, за зда имаме фактически заслужен живот, с цел да имаме догонване на Европейски Съюз. Защото в случай че не го догоним, ние не можем да влезем в Шенген, не може да влезем в еврозоната и България ще се трансформира в периферна страна. Ако останем в периферията, ще ни орежат всички стратегии и бюджети за тях, уточни Йончева. 

За последните години имаме повишаване на междинната заплата с към 80 %, имаме рекордно ниска безработица, учителите са с високи заплати, разяснява Габриел.

Наистина безработицата е рекордно ниска и това би трябвало да се признае на ръководство. Но по какъв начин го реализира това ГЕБР? Г-н Борисов реализира рекордно ниска безработица като гони хората от България. 81% от публичните поръчки се вършат за съответни хора. Е кой естествен младеж, който има качества, ще остане тук, откакто би трябвало да е част от проведена незаконна група, с цел да завоюва една поръчка, отвърна Йончева.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 4 секунди) Рейтинг: 36676 | Одобрение: -40414 Бойко ли им е крив, че са тъпи, неуки и неможещи и отидоха на открито да мият чинии и берат плодове? Що за кретенизми? Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL) //// Родствени страни към Балканите: BG, RO, MK, HR, HU, AL, KOS. По света наши родственици: TAT, DAG, IR, AFG. HTTP://protobulgarians.comShqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР