Кадър Нова твАз съм скептик спрямо еврото. И съм от

...
Кадър Нова твАз съм скептик спрямо еврото. И съм от
Коментари Харесай

Ще поскъпнат ли стоките, ако приемем еврото?

Кадър Нова тв

Аз съм песимист по отношение на еврото. И съм от хората, които считат, че в момента може би вършим неточност. Че оставяме една добра работеща система като валутния ръб за еврото, което прието има тежки структутрни проблеми - ще дам образец с Гърция ". Това съобщи за " Здравей, България " икономистът Стоян Панчев от ЕКИП - Експертен клуб за стопанска система и политика. 

До една година страната ни ще влезе в чакалнята на Еврозоната, с което стартира процесът по промяна на валутата. 

" България към този момент го е изживявала това нещо. Били сме на този стадий да преговаряме с финансовия комитет към Съвета на финансовите министри. Това е като да кажеш „ хоп! ” преди да си скочил. Има към момента няколко страни, които са срещу влизането на България ", коментира финансистът Любомир Дацов. 

" Надявам се договарянията да бъдат доведени до сполучлив край, тъй като това е главно политическо събитие. И аз не виждам  различен политически триумф в страната, който да се е случил в страната от 2007-а година насам. Въвеждането на еврото ще има редица отблясъци върху живота на хората в страната ", допълни той. 

" Самото евро има още са извървява път, с цел да се трансформира във функционираща система. Ще сменим една система, която знаем, че работи, с нещо, което и сега е проблематично ", смята Панчев.

" Не би трябвало да се притеснявате, че ще станете по-бедни, тъй като няма на никое място такова нещо да се е случило ", коментира Дацов на собствен ред.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР